Na de verlossende 3-1 wist Geel-Zwart dat ze gingen winnen.
Na de verlossende 3-1 wist Geel-Zwart dat ze gingen winnen. (Foto: )

Geel-Zwart Dames 1 houdt stand en wint derby

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft de derby tegen Hopbel Dames 1 gewonnen. Afgelopen zondag wonnen de Veghelse hockeysters op eigen veld met 3-1.

Geel-Zwart begon goed aan de wedstrijd, ze waren gelijk de bovenliggende partij. Er werden kansen gecreëerd en een doelpunt hing lange tijd in de lucht. Toch moesten de supporters wachten tot het twee kwart.
Inge van Kessel brak de ban en opende de score met iets tussen een schot en een voorzet in. Geel-Zwart drukte vervolgens door en ging op zoek naar de tweede treffer van de middag en die kwam er ook. Cherique Hutten ging na een mooie pass van Van Kessel een-op-een met de keepster van Hopbel. Ze bleef uitermate kalm en schoof de terechte 2-0 binnen.

Kunst- en vliegwerk
Na rust waren de rollen omgedraaid. De gasten uit Schijndel waren de bovenliggende partij en Geel-Zwart had de organisatie niet op orde. Het spel was slordig en ondermaats. Dit leidde uiteindelijk ook tot de aansluitingstreffer van Hopbel. Voor de thuisploeg het signaal om alles op alles te zetten om de drie punten in Veghel te houden. Dat lukte met kunst- en vliegwerk en niet altijd met de schoonheidsprijs. Maar daar maalde niemand om in Veghel. Zeker niet toen Sophie van Maurik Broekman de verlossende 3-1 binnenschoot.

Komende zondag speelt Geel-Zwart Dames 1 uit tegen Weert Dames 1.

Meer berichten