<p>Gezelligheid bij Hertog Jan tijdens de opening van de padelbanen.</p>

Gezelligheid bij Hertog Jan tijdens de opening van de padelbanen.

(Foto: )

Padelbanen in Erp nu ook officieel geopend: ‘Geeft onze club een boost’

  •   keer gelezen   Sport

ERP | De vier padelbanen in Erp zijn al enige tijd in gebruik, maar afgelopen zaterdagmiddag werden ze eindelijk officieel geopend. Dat gebeurde tijdens het finaleweekend van de clubkampioenschappen bij Hertog Jan. Wethouder Coby van der Pas was naar Erp afgereisd en trof veel enthousiasme aan.

Hertog Jan is een goed draaiende vereniging. Toch besloten ze om het aanbod te verbreden met de aanleg van vier padelbanen. Claus Manders is bestuurslid van de Erpse tennisvereniging. Volgens Manders is het een goede zet geweest om padelbanen aan te leggen. “Het heeft nieuwe leden opgeleverd en het gaat het ons in de toekomst nog meer extra leden opleveren. Hertog Jan is nu voor de jeugd een stuk interessanter. Daarmee hopen we ook de vergrijzing tegen te gaan. Bovendien is er veel meer reuring op het park. De aanleg van de padelbanen heeft de club een boost gegeven”, stelt Manders. Daarnaast is de baromzet flink gestegen. “Dat laatste zal zeker ook te maken hebben met het einde van de coronacrisis. Iedereen wil weer naar buiten en elkaar ontmoeten. Ik moet wel toegeven dat de padelspelers vaak blijven hangen nadat ze een potje hebben gespeeld. We hebben de banen ook zo neergelegd dat het uitnodigend is om daarna nog een drankje te doen. Dat heeft goed uitgepakt. Andere clubs zijn al in Erp wezen kijken hoe wij het hebben opgebouwd. De banen liggen in een carrévorm met in het midden een gezellige plek waar je de wedstrijden kan volgen. Aan de zijkant hebben we een mini-beachbar/loungehoek gecreëerd, dit alles met de hulp van veel vrijwilligers.”

Doorgroeien
In totaal is het ledenaantal van Hertog Jan met zo’n twintig procent gestegen. Manders: “Een precies aantal heb ik niet, want sommigen hebben hun tennislidmaatschap geüpgraded met een padellidmaatschap. Verder hadden we een zomeractie, dit heeft rond de 80 à 90 nieuwe leden opgeleverd. Ik hoop dat we in de toekomst nog verder kunnen doorgroeien.” In totaal heeft Hertog Jan 650 leden. Voorlopig denkt Manders dat vier banen voldoende zijn. “Je weet nooit wat de toekomst uitwijst, maar op dit moment is vier banen prima. Eigenlijk is de combinatie van tennis en padel op één locatie een voorloper op het Erpse Omnipark”, besluit het bestuurslid van Hertog Jan.

Meer berichten