Geel-Zwart gaat met goed gevoel de winterstop in.

Geel-Zwart is thuis nog altijd ongeslagen en gaat met goed gevoel de winterstop in

Sport 641 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan door thuis te winnen van Asten Dames 1. In eigen huis wonnen de Veghelse hockeysters met 3-2 van HCAS. Daardoor blijft Geel-Zwart Dames 1 ongeslagen op eigen veld.

Het was op voorhand een belangrijke pot. De gasten uit Asten stonden een paar punten onder Geel-Zwart. De winnaar van de wedstrijd zou de aansluiting met de kop houden en de verliezer moet naar onderen kijken.

Geel-Zwart begon tam aan de wedstrijd, in het eerste kwart waren de gasten de bovenliggende partij. Het resulterende alleen niet in grote kansen en een doelpunt bleef dus ook uit. In het tweede kwart schrokken de dames van Geel-Zwart wakker, via een scoop van Anne Biemans wist Sophie van Mourik-Broekman te scoren. Na een knappe individuele actie kon ze de bal hard binnen slaan. Met 1-0 gingen beide teams de rust in.

Goede seizoenshelft
De Veghelse dames schoten in het derde kwart uit de startblokken. Al snel was het Inge van Kessel die door de benen van de keepster de score verdubbelde. In het laatste kwart was Geel-Zwart, in het begin, duidelijk de bovenliggende partij. De ene na de andere strafcorner werd genomen door Geel-Zwart, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk wist Sammie Pulles de wedstrijd te beslissen door een rebound van een strafcorner binnen te werken. Het werd overigens nog onnodig spannend toen Asten onverwachts terugkwam tot 3-2.

Ongeslagen koploper
Toch bleven de drie punten in Veghel. Geel-Zwart gaat daardoor de winterstop in met een ongeslagen status in eigen huis. Ze hebben in totaal 18 punten gehaald en daarmee staan de Veghelse dames op een nette vijfde plek.
Op 13 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Rosmalen Dames 1.