Skunk gaat coronastop in met 4de plek

Sport 292 keer gelezen

VIANEN | Op de laatste dag voordat de nieuwe corona maatregelen ingingen, trad Skunk aan in Vianen tegen Volleybaldingen.nl / Servia HS 1. De twee teams in de middenmoot wilden nog een laatste keer knallen in 2021.Setstanden: 19-25, 26-24, 14-25, 26-24, 15-13.

In een lege sporthal, maar met supporters volgend via de livestream, startte Skunk goed aan de wedstrijd. Met een kill block van Pepijn Scholten werd de toon gezet en bouwden de Veghelse heren een mooie voorsprong op welke werd vastgehouden tot het einde van de set: 19-25 winst voor Skunk.In de tweede set was Skunk iets minder goed bij de les. Het spel was iets slordiger en serverend was er minder druk waardoor de set spannend bleef tot het einde. Ondanks een 22-24 voorsprong voor Skunk, wist Servia de laatste paar punten te maken en pakte de set.

Dit serverlies was voor Skunk extra motivatie in de derde set waar er mooi spel getoond werd: mooie aanvallen werden afgewisseld met blokkades van diagonaal Joey Nieuwkoop. De set was dan ook snel afgelopen na een 14-25 winst voor Skunk. Dit spel kon Skunk echter niet doortrekken naar de vierde set. Het spel golfde op en neer met voorsprongen aan beide kanten. Ondanks dat Skunk een 20-15 achterstand ongedaan kon maken via een sterke service serie, lukte het Servia om de set binnen te halen met alweer 26-24. Skunk was aangeslagen waardoor de vijfde beslissende set snel naar Servia leek te gaan. De Veghelse heren gaven zich echter niet gewonnen en kwamen terug tot 14-13, maar konden niet voorkomen dat Servia de winst pakte. Hiermee blijft Skunk op de vierde plek in de eerste divisie staan, maar zal het balen dat er niet meer punten zijn meegenomen uit Vianen.

Voor nu is het volleybalseizoen gepauzeerd en is onbekend hoe het verder zal verlopen, maar wij hopen dat de toeschouwers weer snel kunnen genieten van volleybalacties.