Lars van Berkel in actie.
Lars van Berkel in actie. (Foto: Pascal Haudiquert)

Lars van Berkel op het podium in Frans zandkampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Lars van Berkel van het SR Honda Racing Motoblouz team is in de voorlaatste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Grayan op het podium geëindigd. Van Berkel wist als derde over de finish te komen.

De start van de wedstrijd verliep niet zo goed voor de Veghelse motorcrosser want na het vallen van het starthek werd hij gelijk ingesloten door Todd Kellett. Omdat het strand vol met stenen lag, werd hij daardoor op het lange rechte stuk gelijk flink bekogeld. Met een snelheid van 160 kilometer per uur ging van Berkel over het rechte stuk en remde laat bij het ingaan van de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat hij vanaf een negende positie door schoof naar een vijfde plaats. Hier hield Van Berkel in de eerste paar ronden stand en werkte zich vervolgens op naar een derde plaats. “Ik heb een tijd in gevecht gezeten met Todd Kellett en Yentel Martens. Vanwege het weer was het moeilijk met de bril waardoor ik deze af moest zetten en een ronde zonder heb moeten rijden. Toch verliep de wedstrijd goed en kwam ik na een uur op slechts 30 seconden van de koplopers langs. In het tweede uur ben ik twee keer met een achterblijver gevallen en heb ik een keer een boom geraakt. Omdat mijn handkap omhoog gebogen was, ontstond er een probleem met de koppeling waardoor deze in de slotfase begon te slippen. Ik heb de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen en kreeg in de laatste ronde nog een cadeau toen Yentel Martens zonder benzine kwam te staan waardoor ik een positie op schoof en derde werd”, vertelt Lars.

Van Berkel kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Grayan en zal zijn voorbereiding op de Le Touquet strandrace in de komende weken voortzetten.
Uitslag Frans zandkampioenschap Grayan:
1. Todd Kellett.
2. Milko Potisek.
3. Lars van Berkel.
4. Alexis Collignon.
5. Richard Fura.

Meer berichten