Geel-Zwart Dames 1 wint en staat gedeeld derde

Sport 616 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft de thuiswedstrijd tegen Best afgelopen zondag winnend afgesloten. Door de overwinning delen de Veghelse hockeysters plek nummer drie op de ranglijst met Delta Venlo 1.

Geel-Zwart begon fel aan de wedstrijd. Nadat er een paar kansen werden gemist was het Babs de Kock die het vizier wel op scherp had staan. Na de 1-0 verzwakte de Veghelse dames. Mede door een aantal  fouten van de thuisploeg kwam Best steeds beter in de wedstrijd. De gasten wisten de stand dan ook voor rust nog gelijk te trekken.

Koel
In het derde kwart kwam Geel-Zwart via een mooie aanval op voorsprong. Oog in oog met de keepster hield Sophie van Mourik Broekman haar hoofd koel. Het was zeker niet de beste wedstrijd van de thuisploeg maar er werd hard gewerkt. In het laatste kwart besliste Cherique Hutten de wedstrijd door de 3-1 binnen te werken.

Derde
Door de overwinning stijgt Geel-Zwart naar een gedeelde derde plek op de ranglijst. Komende week reizen de dames af naar Boxtel voor een pittige pot tegen nummer acht MEP Dames 1.