Majoretten Team A, St. Cecilia
Majoretten Team A, St. Cecilia (Foto: )
FOTO’S

Vrijwilligers en kampioenen verrast met Sport Awards

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Op vrijdag en zaterdag werden de Sport Awards 2021 uitgereikt aan vrijwilligers jeugd, vrijwilligers volwassenen en kampioenen. In een tour langs alle betrokken sportverenigingen, huldigden de wethouder Sport en de voorzitter van de Sportraad hen. 

Hieronder een overzicht van de gehuldigden.

Vrijwilligers jeugd

Bo van Oirschot, Basketbal Schijndel (BVS)
Bo traint (samen met een clubgenootje) de spelertjes van U10 van BVS. Zelf is ze net 17 geworden. Ze doet dit vol overgave en met heel veel enthousiasme. Bo speelt zelf zowel bij BVS (al bijna 10 jaar) als bij Attacus Veghel. Basketbal is haar lust en haar leven, haar grote passie. Dit wil ze maar al te graag overbrengen op jongeren. Sinds dit schooljaar studeert ze aan Hogeschool Fontys Sportkunde.


Bo van Oirschot.

Lincy Rovers en Mark Donders, Tennis & Padel de Krekel
Lincy en Mark dragen ongelooflijk veel bij voor de jeugdleden van De Krekel. De vereniging vertelt: “Ze zijn zelf nog jeugdlid waardoor ze een heel goed voorbeeld zijn. Ze draaien echter heel zelfstandig ook echt een aantal (deel)activiteiten zelf. Ze zijn pro-actief, ondernemend en communicatief heel vaardig. De jeugdleden vinden het altijd leuk als zij er zijn en de activiteit mee draaien. Het is heel mooi om te zien hoe zulke jonge mensen zo adequaat zijn. Zij zijn echt onze toekomst. We willen hen echt gezamenlijk nomineren omdat het voor ons onmogelijk is een keus te maken en daarmee de een belangrijker te maken dan de ander.”


Mark Donders en Lincy Rovers.

Tom Berkers, VCH volleybalvereniging
Vanaf zijn 15 jaar is Tom bezig met zijn volleybalvereniging. Als jeugd coach en trainer drie keer per week. Daarnaast zit hij in het jeugdbestuur en verricht hij allerlei hand en spandiensten zoals het organiseren en begeleiden van jeugd kampen, kabouterdagenen en leuke dingen organiseren met speciale dagen zoals sinterklaas en kerst. Daarnaast is hij ook teller en scheidsrechter. “Wij vinden het belangrijk dat zo’n jong iemand die zich zo inzet voor een familievereniging ook eens in het zonnetje gezet word. Dat verdient hij samen met zijn ploegmaten. Deze moeten we in ere houden”, aldus de volleybalvereniging.


Tom Berkers.

Teun van Wordragen, RKSV Schijndel/De Wit
Als je zegt rots in de branding dan hebben we het over Teun Wordragen, iemand die altijd klaar staat en met goede ideeën komt. Schouders eronder en kijken wat wel kan.


Teun van Wordragen.

Vrijwilligers Volwassenen

Riens van Raaij, Stichting Rolstoeltennis Thadia
Riens geeft op vrijwillige basis tennis training aan jeugd en verstandelijk en lichamelijk beperkte spelers. Dit doet hij vol overgave en enthousiasme. Zelf is hij ook nog een zeer fanatiek tennisspeler, dus een rolmodel voor andere. Daarnaast zit hij in het bestuur van de vereniging. Riens zet zich al jaren in voor voor de gehandicaptensport, waaronder paragames.


Riens van Raaij.

Thea Gerritse, TV Frisselstein
TV Frisselstein vertelt: “Thea Gerritse zet zich iedere week enorm in voor onze vereniging, ze is onmisbaar. Ze doet al jarenlang de ledenadministratie, zorgt voor een attentie voor zieke leden en staat regelmatig achter de bar.”


Thea Gerritse.

Jeroen Offermans, TPV Hertog Jan
“Jeroen Offermans heeft weken staan zwoegen om de bestrating bij de aanleg van onze nieuwe padelbanen opnieuw aan te leggen”, vertelt zijn club. “Eerst heeft hij samen met de maten van zijn tennisteam alle stenen eruit gehaald. Vervolgens heeft hij, veelal in zijn eentje, vroege ochtenden (voor het werk), weekenddagen en avonden staan zwoegen om het pad opnieuw aan te leggen. Voor het nieuwe terras zou speciale apparatuur nodig zijn vanwege de zwaarte van de nieuwe tegels, maar om geld en tijd te besparen heeft hij deze één voor één met de hand opgepakt en op zijn plaats gelegd. Kortom, hulp werd gevraagd van vrijwilligers om de omgeving rondom de padelbanen aan te pakken. Daar zijn veel vrijwilligers mee aan de slag gegaan, maar het project van Jeroen werd veel groter dan bij aanvang gedacht. Hij heeft, zonder daar een euro voor te ontvangen, wekenlang gesjouwd en een prachtige bestrating en terras gerealiseerd voor Hertog Jan. Buiten alle andere leden die grotere en kleinere bijdragen hebben geleverd aan dit project, steekt Jeroen daar met kop en zijn brede schouders absoluut bovenuit.”


Jeroen Offermans.

Jeanne v Roosmalen, Angela vd Koevering en Corien Habraken, KV Rooi
Deze drie vrijwilligers zijn al jaren lang betrokken zijn bij KV Rooi. Eind 2019 is het huidige bestuur gestart. Deze dames vervullen geen functie in het bestuur maar zijn wel van groot belang voor het bestuur. Zij hebben kennis van veel zaken, zijn altijd bereid hand en spandiensten te verrichten, geven training, maken schema’s, begeleiden jonge scheidsrechters, coachen teams, regelen van alles voor de kantine, schoonmaak en noem maar op. “Echt onmisbaar voor KV Rooi en wij zijn als bestuur dan ook erg blij met hun inzet”, aldus de vereniging.


Corien Habraken en Jeanne van Roosmalen.

Maik Verberk, Budosportvereniging De Wa Kwai
De Wa Kwai laat weten: “Maik Verberk is als 11 jarig jongetje in Veghel komen wonen en werd lid van onze mooie sportvereniging. Maik ging bij Judo in juli 1995 en doorliep trouw zijn trainingen en wedstrijdjes. In juni 2000 behaalde Maik de bruine band en ging hij bij zijn leermeester Hans Callaars verder in het mee begeleiden van de judotrainingen. Toen Hans wat gas terugnam, nam Maik de woensdaglessen helemaal zelf over. Hij verrichte vanaf die datum ook al hand en spandiensten bij de vereniging, ging mee als begeleider op de sport weekenden en jeugd dag en was steeds behulpzaam bij nieuwe leden en voor de examencommissie. Tevens is hij vast lid van de klusjesdienst en werkt hij als barvrijwilliger. Sinds een paar jaar tobt Maik met zijn gezondheid, maar als het even kan blijft Maik zijn clubje zeer trouw helpen. Een ras echte clubicoon, die zeker wel een pluim verdient.”


Maik Verberk.

Harry Louwerensen, Landmans Unie
Harry Louwerensen is dag en nacht aanwezig op de club. Hij stuurt alle vrijwilligers aan en is het manusje van alles. Er is geen karweitje dat hij niet kan fixen.


Harry Louwerensen.

Bets Linders en Tini van Boxtel, LGSV (Lichamelijk Gehandicapten Sportvereniging Veghel)
“Bets Linders (geb.1947) en Tini van Boxtel (geb. 1947) dienen in het zonnetje gezet te worden omdat zij meer dan 25 jaar sportvrijwilliger zijn bij onze vereniging”, aldus hun vereniging. “Beide zijn behulpzaam bij het aan- en uitkleden van onze zwemmers, zij helpen hen het water in en uit en gaan in het water met de desbetreffende zwemmer aan de slag. Gezien de leeftijden en hun langdurig vrijwilligerschap is het voor ons heel normaal om deze twee te nomineren.”


Bets Linders.


Tini van Boxtel.

Angelo van Melis, Wielervereniging Schijndel
Angelo van Melis heeft het dames wielrennen van Wielervereniging Schijndel naar een hoger plan gebracht waardoor Wielervereniging Schijndel bij de top van Nederland hoort.

Piet Linschooten, LGSV (Lichamelijk Gehandicapten Sportvereniging Veghel)
Piet Linschooten is Voorzitter van de LGSV (sport voor gehandicapten) en Voorzitter SHPV (sport voor hartpatiënten Veghel), hij steekt ongelooflijk veel tijd in het vrijwilligerswerk. Vooral voor de gehandicapten bij het zwemmen en rolstoeltennis.


Piet Linschooten.

Henk Broks, S.V. Avanti ‘31
De club vertelt: “Henk Broks is al meer dan 55 jaar lid van onze vereniging. Henk vervult vele verschillende taken: jeugdleider en trainer, scheidsrechter en lid van de technische commissie voor de jeugdafdeling waarbij hij verantwoordelijk is voor onder andere de indeling van de elftallen. Verder zijn er vele taken die hij vervult, zoals ondersteuning bij jeugdtoernooien, jeugdkampioen, het organiseren van het internationale Brabant Boys Cup toernooi. Dat Henk daarnaast dan ook nog altijd bereid is om bij te springen als er ergens iets dreigt te blijven liggen is bijna vanzelfsprekend. Zo heeft Henk tijdens de coronaperiode mede ervoor gezorgd dat de jeugd, toen het weer kon, heeft kunnen trainen.  Hij nam daarbij deels de rol van terreinmeester op zich.  Al met al is Henk een echte clubman en staat hij altijd klaar om te helpen.”

Michael Smits, RKSV Schijndel/De Wit
In een periode waarin alles onzeker was Michael degene die de schouders eronder zette waardoor de jeugd toch nog opties en mogelijkheden had om te sporten. Hij hield ze op de been en motiveerde ze om in beweging te blijven. Een clubman met het hart op de juiste plek.


Michael Smits.

Peter van Rijbroek en Hein van Kemenade, RKVV Erp
Een duo dat al heel lang de rol van leider, begeleider en grensrechter invult bij niet-selectie teams van Erp. Een zeer belangrijk credo wat zij aanhangen is het feit dat elke speler speelminuten moet krijgen. De meer getalenteerde spelers maar ook de minder getalenteerde, je bent niet voor niets lid geworden van een voetbalclub. Verder vindt het duo het belangrijk dat alles in goed overleg wordt gedaan en zijn zij in die rol ook de bewakers en aanjagers van een goede sfeer binnen het team.
“Peter van Rijbroek is al lid van de voetbalclub sinds 1966 en is een man met een eigen bedrijf die, ondanks de vele uren die hij daarin moet stoppen, toch tijd vrij maakt om samen met zijn maat Hein door de week de selectie rond te krijgen voor het weekend, samen de opstelling te maken en tijdens de wedstrijden fungeert hij al bijna 25 jaar als grensrechter. Peter heeft deze rol jarenlang ingevuld bij Erp 6 en toen het 6e en het 7e werden samengevoegd is het duo ontstaan wat wij nu graag willen nomineren”, aldus RKVV Erp.
Uitgaand van een gemiddelde van 5 uur per week, heeft Peter al meer dan 3000 uur aan vrijwilligerswerk gedaan naast een zeer druk bestaan als ondernemer en sponsor van Erp.
Over Hein van Kemenade vertelt de club: “In 1985 is hij naar Erp verhuist en in eerste instantie gaan voetballen bij Erp. Nadat hij een dubbele beenbreuk had opgelopen heeft hij het selectievoetbal moeten stoppen maar is daarna bij Erp 5 begonnen, eerst als voetballer maar al snel in de rol van  leider. Vanaf 2007 is hij samen met Peter een duo gaan vormen en doet dit nu al meer dan 15 jaar. Naast deze werkzaamheden is Hein ook nog 2 seizoenen trainer/leider van de B3 geweest en toen hij na weer een blessure moest stoppen met voetballen heeft hij een scheidsrechtercursus gevolgd. Sinds 2016 is hij begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden op zaterdag, maar daarna wordt hij ook vaak als scheidsrechter gevraagd op zondag bij de senioren. Hij laat zijn club niet in de steek. Sinds een aantal jaren vervult Hein de rol van coördinator voor het invullen van de scheidsrechters voor de zaterdagjeugd, een heel gepuzzel omdat er steeds minder scheidsrechters zijn. En tot slot zit hij ook nog in de jubileum commissie van het 75-jarig bestaan. Wij hebben een optelsommetje gemaakt van het aantal vrijwilligersuren dat Hein zover in de club heeft gestopt. Dat is ongeveer 4400 uur aan vrijwilligerswerk, en gezien de schaarste bij de scheidsrechters een onmisbare kracht voor Erp.”

Bert la Fleur (postuum), VC Tennis
“Helaas 19 februari overleden, heeft zich jaren met hart en ziel ingezet voor VC Tennis”, aldus de club. “Hij heeft er alles voor gedaan om onze club op de kaart te zetten. Gelobbyd bij omroep Meijerij en alle kranten. Hij was er dag en nacht mee bezig. Hij was een man me het hart op de juiste plaats en vond dat mensen die dachten afgeschreven te zijn, toch zouden kunnen tennissen. De club is voor mensen met verminderde conditie, COPD, maar ook voor mensen met de ziekte van Parkinson, Alzheimer of mensen die een CVA hebben gehad. Iedereen is welkom en mag spelen op eigen niveau. Er wordt rekening gehouden met iedereen en de lachspieren moeten ook werken in het uurtje dat er getennist wordt. Er wordt iedere woensdagmorgen van 11 tot 12 getennist bij De Krekel te Mariaheide. Mensen kunnen in een slechte bui komen maar gaan toch weer met een goed humeur naar huis. En zien toch weer het zonnetje schijnen.”


Bert La Fleur in herinnering.

Kampioenen

Fem van Empel, wielrennen
Wereldkampioen veldrijden U23. Behaald 31 januari 2021 te Oostende (België). 2e Europees Kampioenschap MTB Eliminator vrouwen. Behaald 13 augustus 2021 te Novi Sad in Servië. 3e Europees Kampioenschap Veldrijden Belofte-vrouwen. Behaald 7 november 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Karlijn Swinkels, wielrennen
3e Nederlands Kampioenschap op de weg Vrouwen. Behaald 19 juni 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Marith Vanhove, wielrennen
2e Europees Kampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen. Behaald 17 augustus 2021 te Apeldoorn. 3e Europees Kampioenschap Baan Achtervolging Junior-vrouwen. Behaald 19 augustus 2021 te Apeldoorn. 2e Wereldkampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen. Behaald 1 september 2021 te Cairo (Egypte).

Yuli van der Molen, wielrennen
Nederlands kampioen op de Baan Omnium zomer Junior-vrouwen. Behaald 17 juli 2021 te Assen. 3e Europees Kampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven). Behaald 22 augustus 2021 te Apeldoorn.  3e Wereldkampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven). Behaald 5 september 2021 te Cairo (Egypte).

Babette van der Wolf, wielrennen
3e Nederlands kampioenschap Baan Omnium zomer Junior-vrouwen. Behaald 17 juli 2021 te Assen.

Chris Kisters, wielrennen
3e Nederlands Kampioenschap Baan Omnium zomer Nieuwelingen. Behaald 17 juli 2021 te Assen. 3e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging elite/beloften/junioren. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.

Elise Uijen, wielrennen
3e Europees Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 8 september 2021 te Trentino (Italië).

Natalie van Gogh, Laura Molenaar, Anne van Rooijen en Anna van der Meiden, wielrennen
2e Nederlands Clubkampioenschap C-categorie. Behaald 2 oktober 2021 te Dronten.

Nikki Souren, wielrennen
Nederlands Kampioen Tijdrijden Nieuweling-meisjes. Behaald 17 oktober 2021 te Peize.

Anna van der Meiden, wielrennen
Nederlands Kampioen Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 17 oktober 2021 te Peize. Nederlands Kampioen op de weg Junior-vrouwen. Behaald 30 oktober 2021 op de VAM-berg te Wijster.

Scarlett Souren, wielrennen
3e Nederlands Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen. Behaald 17 oktober 2021 te Peize.

Lisa van Heel, wielrennen
3e Nederlands Kampioenschap op de weg Nieuweling-meisjes. Behaald 31 oktober 2021 op de VAM-berg te Wijster.


Lisa van Heel.

Andries Knapen, wielrennen
2e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging Cat. 6 & 7. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn. 3e Nederlands Kampioenschap Baan teamsprint Cat. 6 & 7. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.


Andries Knapen.

Lucas Demuyt, wielrennen
3e Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging nieuwelingen. Behaald 21 november 2021 te Apeldoorn.


Lucas Demuyt.

Jeffrey Schenkels, armworstelen
Nederlands Kampioen Armworstelen. Behaald 16 oktober te Papendal.


Jeffrey Scheffers.

Linda Kastermans, paalsport
Nederlands Kampioen Paalsport Professional Masters 40+. Behaald 25 juli 2021.


Linda Kastermans.

Marc van Gils, atletiek
Nederlands Kampioen Masters 2021 800m mannen 50+. Behaald 19 september 2021 te Hengelo. 3e Nederlands Kampioenschap mannen 50+ 400m. Behaald 20 september 2021 te Hengelo.


Marc van Gils.

Cor van der Heijden, judo
Nederlands kampioen Judo Kata in het Kodokan Goshin Jutsu. Behaald 14 november te Valenswaard.


Cor van der Heijden.

Carlijn van Erp, AVGM (Atletiek Vereniging Generalis Michaelis) Best
2e en 3e Nederlands kampioenschap Open Para Atletiek kogelstoten.


Carlijn van Erp.

Theo Passier, HBV Ontspanning
2e Nederlands Kampioenschap Veld heren veteranen compound. Behaald 18 en 19 september 2021 in IJsselstein.


Theo Passier.

Tom Monaghan, HBV Ontspanning
3e Nederlands Kampioenschap Outdoor heren compound, aangepast sporten. Behaald 3 juli bij Landmans Unie Schijndel.


Tom Monaghan.

A-groep Majoretten St.Cecilia, majoretten
Nederlands Kampioen Behaald 9 april te Almere.


Majoretten Team A, St. Cecilia.

Meer berichten