<p>De basketballers van Attacus gaven een demonstratie.</p>

De basketballers van Attacus gaven een demonstratie.

(Foto:)

Basisschool Bernadette opent basketbalveld met leden Attacus

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | Basisschool Bernadette opende op woensdag 11 mei het nieuwe basketbalveld op het schoolplein. Onder grote belangstelling van leerlingen, ouders en buurtbewoners werd aan het einde van de schooldag een officiële openingshandeling verricht. Daarbij waren ook basketballers van Attacus aanwezig.

De school vertelt: “Een basketbalveld was al jaren een diep gekoesterde wens die naar voren kwam in het leerlingenpanel van de school. Zij hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij de komst van het prachtige basketbalveld. Als vertegenwoordigers van hun klassen hebben ze in het overleg met de schoolleiding telkens weer die wens naar voren gebracht. Dit schooljaar ontstond er eindelijk de ruimte om de aanschaf en aanleg ook te kunnen bekostigen. Bij de openingsfestiviteiten wisten de kinderen van het leerlingenpanel ook goed aan te geven waar de wens vandaan komt: Kinderen op basisschool Bernadette vinden het belangrijk om gezond en sportief te zijn door samen actief te sporten. Dat vindt de school ook belangrijk, zowel in de pauzes op school, maar ook na lestijd. We stimuleren gezond bewegen dan ook op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van het uitdragen van Sjors Sportief, het afvaardigen van teams naar de schoolsporttoernooien, maar ook door het organiseren van de straatspeeldag en de Koningsspelen.” Omdat het schoolplein een openbare functie heeft kan hier ook na schooltijd gebruik van worden gemaakt. Het mini-veld is speciaal ingericht op jeugdige basketballertjes. “Waar op veel openbare plekken de baskets op senioren-hoogte hangen is er bij dit veldje rekening gehouden met een bordhoogte voor basketballers tot 12 jaar”, aldus de school.

Openingshandeling
Voordat de officiële openingshandeling werd verricht nam de voorzitter van Attacus, Roland Simons, ook nog even het woord. Hij benadrukte het belang van het veldje voor zowel leden als niet-leden van de club. Als verrassing deed hij namens Attacus vier wedstrijd basketballen cadeau aan de school. De twee jongste leden van het leerlingenpanel haalden uit een cadeaudoos met strik een basketbal tevoorschijn. Onder luide aanmoediging probeerden zij in de basket te schieten. Dat lukte al snel waarmee de openingshandeling voltooid was. De leden van Attacus gaven daarna nog een heuse wedstrijd demonstratie en lieten zien hoe een shoot-out competitie werkt.

Meer berichten