Puck Bunning op de fiets.
Puck Bunning op de fiets. (Foto: )

Landelijk jeugdtoernooi in de Wielerronde van Erp

  •   keer gelezen   Sport

ERP | De supportersclub Erpse Renners organiseert op zondag 22 mei de Wielerronde van Erp. De KNWU jeugd zal tijdens hun Landelijk Jeugdtoernooi (LJT) strijden om kwalificatie voor het NK. Vijf Erpse renners zijn erop gebrand om in deze thuiswedstrijd het hoogst haalbare te bemachtigen. 

De supportersclub biedt een dagvullend programma aan wat om 09.15 uur start met het Bedrijven Kampioenschap op het 1700 meter lange parcours. De club vertelt: “Diverse recreanten en prominente bewoners uit Erp en omstreken gaan op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aan. In twee poules wordt een tijdrit van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS en dergelijke verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het Bedrijven Kampioenschap.”

Jeugd
Voor de KNWU-jeugd categorieën 1 tot en met 4 wordt het parcours tijdelijk ingekort naar 1250 meter. “Uitkomend voor WV Schijndel zullen vanaf 11.30 uur onze Erpse renners Pleun (cat. 1) en Mees en Puck Bunning (cat.4) aan de start staan. In de kleuren van R&TC Buitenlust staat uit Erp ook Lotte Verhoeven (cat. 2) aan de start. Na een korte pauze is het vanaf 13.30 uur de beurt aan de KNWU-jeugd categorieën 5 tot en met 7. Zij zullen, net als de bedrijventeams, hun wedstrijden verrijden op het volledige parcours van 1700 meter. In categorie 5 zal plaatselijk favoriet Anke Verhoeven, uitkomend voor R&TC Buitenlust, aan de start verschijnen.”

Landelijk Jeugdtoernooi
“Als organisatie zijn we er trots op dat de KNWU onze jeugdwedstrijden heeft bestempeld als een Landelijk Jeugdtournooi. Dit betekent dat de jeugdrenners uit de districten Brabant Zuid-Oost en Limburg zich rechtstreeks kunnen kwalificeren voor het Nationaal Kampioenschap (NK). De strijd om de nationale driekleur wordt over 3 weken beslist op een selectief parcours in het Overijsselse Nijverdal. Het belooft dus een spannende strijd te worden om de startbewijzen voor het NK. Na een korte pauze is het vanaf 16.00 uur de beurt aan de junioren voor hun wedstrijd over ruim 60 kilometer. Met diverse premieronden, het 3-ronden klassement en de leidersprijs belooft het een spectaculaire en spannende wedstrijd te worden. Helaas kan onze plaatselijk favoriet, Siem Kanters (WV Schijndel), niet meedingen om de (eind) prijzen. Een slepende knieblessure houdt hem noodgedwongen aan de kant. We wensen hem veel sterkte toe met zijn herstel. Hopelijk kan hij verderop in het wielerseizoen nog mooie resultaten behalen. Wij nodigen u van harte uit om de verrichtingen te volgen van onze Erpse Renners: Pleun, Lotte, Mees, Puck en Anke. Zij kunnen uw steun en aanmoedigingen goed gebruiken”, besluit de supportersclub.

Meer berichten