Hanneke Ketelaars, Ferm Koppelmans, Quinten van Zon, Veronika Peresypkin, Olga Kalyuzhnaya, Marcel Gabriels en Lion Peresypkin.
Hanneke Ketelaars, Ferm Koppelmans, Quinten van Zon, Veronika Peresypkin, Olga Kalyuzhnaya, Marcel Gabriels en Lion Peresypkin. Foto:

Oekraïense jeugdspelers bij de Brabantse Tennis Kampioenschappen

Sport 1.044 keer gelezen

MARIAHEIDE | Tennis en Padel de Krekel heeft zich goed vertegenwoordigd bij de PJK, oftewel de Brabantse Jeugd Kampioenschappen. Vier spelers van de Krekel namen deel aan het Brabants kampioenschap in diverse leeftijdscategorieën. Twee spelers, Veronika Peresypkina (tot en met 12 jaar) en Lion Peresypkin (tot en met 16 jaar) werden tweede in hun leeftijdscategorie. Ferm Koppelmans (tot en met 14 jaar) en Quinten van Zon (tot en met 12 jaar )werden respectievelijk 3e en 4e.

Sinds eind maart trainen bij Tennis en Padel de Krekel onder leiding van Olga Kalyuzhnaya drie jonge talenten uit Oekraïne. De kinderen en hun moeder hebben als voorlopige thuishaven Veghel. Voordat ze in Veghel aankwamen spraken ze hun grote wens uit om te kunnen blijven tennissen, op topsportniveau. De gemeente Meierijstad heeft vervolgens contact gezocht met Hanneke Ketelaars van Tennis en Padel de Krekel en van daaruit is gezocht naar trainingsmogelijkheden voor de jeugdspelers. Bij de tennisschool van Olga Kalyuzhnaya worden de spelers begeleid en trainen ze dagelijks met de selectie. Kalyuzhnaya kan de kinderen nog wat extra’s geven, want ze spreekt ook de Russische taal. De komende weken spelen de jeugdspelers diverse toernooien spelen door heel Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant