<p> De organisatie van de Caf&eacute;-competitie biljartwedstrijd doet een oproep aan ge&iuml;nteresseerd om zich aan te melden voor de competitie.  </p>

De organisatie van de Café-competitie biljartwedstrijd doet een oproep aan geïnteresseerd om zich aan te melden voor de competitie.

Biljart Café-competitie zoekt deelnemers

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL | De organisatie van de Café-competitie biljartwedstrijd doet een oproep aan geïnteresseerd om zich aan te melden voor de competitie. In 1984 is in de gemeente Veghel de café-competitie opgestart waaraan naast café’s uit Veghel ook door caféteams vanuit diverse kerkdorpen werd deelgenomen.

“Door de jaren heen zijn er echter veel biljarts uit de café’s verdwenen en ook de aanwas van nieuwe spelers is erg teruggelopen”, aldus de organisatie. “Biljarten is nou niet meteen een sport welke door de hedendaagse jeugd als favoriete bezigheid wordt gezien, helaas. Ook de perikelen met betrekking tot corona de afgelopen twee jaar hebben hun invloed gehad en al met al is het aantal deelnemers nu dermate ver teruggelopen, dat we dringend op zoek zijn naar nieuwe instroom. Waar we in de topjaren rond de vijftien deelnemende teams in de competitie hadden, zijn er nu nog zes over, verdeeld over drie café’s in Veghel, Mariaheide en Zijtaart.” 

Competitie
De competitie wordt gespeeld op de donderdagavond in de maanden september tot maximaal eind mei. De organisatie licht toe: “Op een speelavond wordt gespeeld met vijf spelers. Het aantal te maken caramboles is gebaseerd op het persoonlijke gemiddelde van de speler, berekend over 20 beurten. De aanvangstijd van de wedstrijden is 19.30 uur en normaliter zijn rond de klok van 23.00 uur alle partijen wel gespeeld. Per team wordt een bijdrage in de te maken kosten gevraagd als contributie aan het begin van het seizoen, tussen 40 en 50 euro. Niet alleen cafe’s kunnen zich aanmelden, maar bijvoorbeeld ook buurthuizen, gemeenschapshuizen of andere instellingen.”

Aanmelden
Om je aan te melden of voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Toon Cissen, wedstrijdleider, via tooncissen@gmail.com of 06 42 00 19 60. Aanmelden kan tot 31 juli.

Meer berichten