Jasper van Goor doet een uiterste poging om de bal te spelen.
Jasper van Goor doet een uiterste poging om de bal te spelen.
+ FOTO’S

Veel spektakel op zonovergoten Hertog Janbeach

  •   keer gelezen   Sport

ERP | Na twee jaar afwezigheid vond afgelopen weekend de negende editie van Zand en Zo. plaats. Het plein in Erp werd andermaal omgedoopt tot Hertog Janbeach en was drie dagen lang het toneel van sportiviteit en gezelligheid. De ruim vierhonderd enthousiaste deelnemers genoten samen met het publiek met volle teugen van het prachtige weer.

Vrijdagavond werd het weekend geopend met de derde editie van de Bedrijvencup. Na een gezamenlijk buffet gingen liefst 21 bedrijven de strijd met elkaar aan. Deze editie stonden beachvolley en beachpadel op het programma. Bij het volley ging BJC Tools er na een spannende finale tegen Van den Bosch vandoor met de beker en bij het padel trok 2befit4life aan het langste eind na een spectaculaire wedstrijd tegen Anne Ploegmakers Persoonlijk Reisadvies. Het bleef vervolgens nog lang gezellig bij de aansluitende bedrijvenborrel.

Hannover ’96
Op zaterdagochtend was het eerst de beurt aan de jeugd van RKVV Erp en De Korfrakkers. Zij openden de dag met het jeugdtoernooi. Zo’n zestig enthousiaste jongens en meisjes speelden de hele ochtend beachsoccer of beachkorfbal. Dit was een mooie opwarmer voor het hoofdtoernooi dat om 12.30 uur van start ging. Het kwik was inmiddels tot boven de 30 graden gestegen en zo ontstond een ware uitputtingsslag. Deelnemers en toeschouwers zochten verkoeling onder de parasols, in het zwembadje of onder de op het laatste moment geïnstalleerde douche. Ook van het aanwezige waterpunt werd gretig gebruik gemaakt. Uiteindelijk ging bij het padel team dj van Dieuwe van der Heijden naar huis met het zilverwerk en bij het beachsoccer bleek team Hannover ’96 van teamcaptain Stef Munsters het sterkste. De dag werd in stijl afgesloten met het Strandbal, waar Many More, Tom en Toon, Mr. Mouse en Senders er een topavond van maakten.

Uitstekende sfeer
De zondag stond in het teken van beachvolley. Met bijna veertig teams was het deelnemersveld goed gevuld. De temperatuur was een stuk aangenamer, waardoor het publiek in groten getale de weg naar het plein wist te vinden. Dit zorgde voor een gezellige drukte en een uitstekende sfeer. Aan het einde van de dag werden de prijzen verdeeld. Bij de heren ging de finale tussen Volleybal is nog geen Bitterbal van Niels Valk en Dancety van Erik Verbruggen. Uiteindelijk waren het Niels en consorten die de schaal omhoog mocht houden. Vervolgens was het de beurt aan de damesfinale. Hierin namen De Netninja’s van Nikky Slits het op tegen De Fluffies van Karlijn Delisse. De Ninja’s bleken de sterkste en zij gingen er met de eindzege vandoor.

De organisatie blikt terug op een zeer geslaagd weekend. “Via deze weg wil de organisatie alle sponsoren, scheidsrechters en vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en medewerking”, vertelt Bas van Helvoort namens de organisatie.
Voor meer informatie bekijk: www.zandenzo-erp.com.

Meer berichten