Afbeelding

Start aanleg carpoolplaats

Verkeer en vervoer 1.980 keer gelezen

VEGHEL | De werkzaamheden voor de aanleg van de carpoolplaats langs de Noordelijke Randweg (op de hoek met de Postdijk) in Sint-Oedenrode zijn op 12 maart gestart. Op de carpoolplaats kunnen straks dagelijks 70-80 personenauto's parkeren en ongeveer 50 fietsen. De carpoolplaats wordt onbereikbaar gemaakt voor voertuigen hoger dan 2.20 meter; dat voorkomt dat vrachtwagens de carpoolplaats als parkeerplek gaan gebruiken.

Naast de aanleg van (fiets)parkeerplaatsen worden ook noodzakelijke gebruikersvoorzieningen zoals fietsrekken, overkappingen en een wachtruimte geplaatst. Het terrein wordt verlicht met een duurzame dynamische verlichting; dat wil zeggen dat de verlichting geactiveerd wordt via bewegingssensoren. Op deze manier worden de energiekosten zo laag mogelijk gehouden. Wethouder Harry van Rooijen: "De carpoolplaats is al heel lang een wens van velen. Ik ben blij dat we die faciliteit nu eindelijk echt gaan realiseren. Het draagt bij aan de vermindering van de drukte op vooral de A50 en daarmee helpt het om Meierijstad bereikbaar te houden; Héél belangrijk voor ons bloeiende bedrijfsleven. Naast andere infrastructurele maatregelen zoals de aanpak van de N279, de snelfietsroute Uden-Veghel en de geplande nieuwe verbindingsweg naar het bedrijventerrein, zijn ook de carpoolplaats en een nieuwe HOV-halte in Sint-Oedenrode, onderdeel van onze brede aanpak. Daarnaast geeft 'samen rijden' minder uitstoot van CO2. Weliswaar 'n klein effect, maar wel 'n structureel effect en dat is belangrijk om onze ambitie te halen: energieneutraal in 2050."

De provincie draagt vanuit de Subsidieregeling verkeer en vervoer Noord-Brabant 2016 bij aan de aanleg van de Carpoolplaats. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Asfaltbouw BV uit Middelaar. Naar verwachting is het werk op 1 mei gereed.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant