De actuele situatie in Mariaheide met een fietser op het voetpad.
De actuele situatie in Mariaheide met een fietser op het voetpad.

Wethouder vindt Pastoor van Haarenstraat 'complex probleem'

Verkeer en vervoer 1.975 keer gelezen

MARIAHEIDE l Harry van Rooijen, wethouder van Infrastructuur en Duurzaamheid stelt dat de Pastoor van Haarenstraat een moeilijke kwestie is. "Bij de gemeente staat veiligheid voorop. Gelukkig wordt er door de werkgroep heel 'volwassen' gezocht naar een oplossing."

Tijdens de openbare dorpsraadvergadering afgelopen maandag in Mariaheide was de kwestie een belangrijk onderwerp. Aanleiding is de aanleg van een snelfietsroute ten noorden van het dorp. De Dorpsraad heeft in die discussie nog maar eens de onveiligheid van voetganger en fietser door het dorp op tafel gelegd. Fietsers rijden massaal op het voetpad. Reden: zij voelen zich niet veilig op de straat, waar veel te hard gereden wordt. Daarbij lastige bloembakken, drempels, een bolle gladde weg.

De actuele situatie in Mariaheide met een fietser op het voetpad.

Doel is dus om het voetpad voor fietsers onaantrekkelijk te maken en op straat een comfortabel fietspad te creëren. Met asfalt, met strepen? De bloembakken weer verwijderen? De vele aanwezigen, vooral ook aanwonenden, hadden allemaal een mening. Deze stonden soms haaks op elkaar, daarom zal er nooit voor iedereen een ideale oplossing zijn. De werkgroep van aanwonenden, ondernemers, dorpsraad en beleidsmedewerkers van de gemeente nemen alle opmerkingen mee in het verder overleg. Iedereen kan nog tot donderdag een reactieformulier of email sturen naar de Dorpsraad.

Een mogelijke toekomstige situatie.

Ook de inrichting van het plein tussen school en D'n Brak werd maandag gepresenteerd door drie HAN-studenten. Maar door gebrek aan budget voelden zij zich erg beknot. Een uitdaging voor de inwoners dus.
De rode enveloppenactie werd door de nieuwe AED-werkgroep geslaagd genoemd. In een week tijd is er al ruim vijfduizend euro opgehaald.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant