Overzicht vierde klasse I: VOW wint derde keer op rij, WEC en Avesteyn zonder goals, pech voor Vorstenbosch | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
WEC - Avesteyn 0-0 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
WEC - Avesteyn 0-0 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

Overzicht vierde klasse I: VOW wint derde keer op rij, WEC en Avesteyn zonder goals, pech voor Vorstenbosch

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL/UDEN| In de vierde klasse I won VOW voor de derde keer op rij. Deze keer wisten de Zijtaartsen met 2-3 bij WHV te winnen. Vorstenbossche Boys koesterde een 2-0 voorsprong tegen het hooggeklasseerde Boskant maar in de 93e minuut viel alsnog de zure gelijkmaker: 2-3. Keldonk verloor (1-3) terwijl WEC en Avesteyn het op 0-0 hielden in Wijbosch.

VOW is de laatste weken goed bezig. De ploeg scoort aan de lopende band en dwingt ook het geluk af. In Loosbroek was dat bij WHV niet anders. Trainer Jordy van Boxtel: "We moeten eerlijk zijn. Het zat vandaag zeker niet tegen." WHV had daarmee dus automatisch wat pech. De gastheren kwamen wel verdiend op voorsprong toen Thijs Lunenburg met een prima goal 1-0 maakte. VOW was daarvoor al een paar keer gered door de uitstekend keepende Niek van Zutphen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd echter wel duidelijk dat VOW conditioneel beter was en ook makkelijker de vrije man vond. Het was Michel Tielemans die met wat geluk de 1-1 binnenfrommelde na een inzet van Ruud van Asseldonk. Meteen daarna kapte Ramon Kezer zich echter prima vrij en maakte 2-1. Voor WHV was het zuur dat na het lichte toucheren van Rick van de Linden de bal op de stip ging en Bart van den Oever vanaf elf meter 2-2 op het bord zette. Daarna was VOW beter maar WHV kreeg zeker ook kansen. De gasten gingen echter met de zege aan de haal toen Tim van Riel voorzette en de goed meegelopen Tielemans via de onderkant van de lat afrondde: 2-3. In de laatste minuten drong WHV nog aan maar de bal wilde er niet in voor de wat ongelukkige gastheren.

Late 2-2 in Vorstenbosch

De 8-1 nederlaag bij BMC had er ingehakt bij Vorstenbossche Boys maar vandaag stond er tegen Boskant ineens wel weer een echt team. De gastheren knokten voor elke meter gras maar Boskant was voetballend wel de betere ploeg. De bezoekers hadden dan ook snel op voorsprong kunnen komen maar het was juist de thuisploeg dat na een half uur scoorde. Via een uitval over Wessel Dominicus was het Marvin van Heeswijk die het net vond: 1-0. Trainer Ruud Fleskens: "Dat was tegen de verhouding maar daarna kregen we toch wat controle." Meteen na de pauze kwam een nieuwe meevaller. Na prima aangeven van routinier Ronald Bijl was het Wesley Dekkers die vakkundig afrondde: 2-0. Fleskens: "Daarna moeten we de wedstrijd beslissen. We krijgen echt een aantal grote kansen." Twintig minuten voor tijd wist Boskant vanuit een corner echter toch weer terug in de strijd te komen: 2-1. Toen werd het dus billen knijpen voor de geel-zwarten waarna in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker viel. Uit een scrimmage viel ineens de 2-2 binnen. Zuur. Fleskens: "Dat wel maar ik heb toch genoten van de inzet vandaag. Hier kunnen we mee verder."

Keldonk komt tekort tegen BMC (1-3) maar....met een beetje mazzel....

BMC was de betere ploeg in Keldonk, daar was geen enkele twijfel over. Trainer Peter van den Heuvel: "Bij BMC zit veel voetbal in de ploeg terwijl wij het moeten hebben van hard werken en proberen tegen te houden. Toch kregen wij de beste kans op 1-0." Nadat BMC had gedomineerd kreeg Keldonk namelijk een corner waarna Erwin van Lankveld vanaf één meter voor het intikken had maar naast besloot. Het zou tegen de verhoudingen zijn geweest maar Keldonk had dus voor moeten komen. Meteen daarna viel de goal aan de andere kant. De spits stapte over de bal en de aanvallende middenvelder liep door: 0-1. Toch kreeg Keldonk via René van Lankveld weer een dikke kans op 1-1 maar de middenvelder wilde nog voorgeven waar zelf schieten een betere optie was geweest. Na de rust kwam BMC snel op 0-2 toen een afgeslagen corner een paar opeenvolgende foutjes van de gastheren in de hand werkte. Mark Wouters stapte uit en kwam te laat, Rob Voets werd uitgespeeld maar corrigeerde nog redelijk waarna doelman Leon van den Acker iets feller had moeten uitkomen: 0-2. Het zijn de kleine foutjes van een elftal dat ieders hart verwarmde met een geweldige inzet. Trainer Van den Heuvel moest wederom diep in de reserves van de club tasten om een elftal op de been te krijgen. Keldonk wordt geteisterd door vele blessures. Na een makkelijk gegeven penalty maakte BMC 0-3 en leek het gelopen maar even later werd Tom van de Broek gevloerd waarna een BMC-er rood kreeg en Keldonk uit de toegekende vrije trap via Joost Antonides 1-3 maakte. Keldonk drong opportunistisch aan, raakte nog de onderkant van de lat en had een strafschop moeten krijgen. Van den Heuvel: "Hoewel je achterstaat en BMC beter is kun je dan toch weer met mazzel terugkomen. Dat geluk hadden we echter vandaag niet."

WEC en Avesteyn scoren niet

In Wijbosch hielden WEC en Avesteyn elkaar behoorlijk in evenwicht. In de eerste helft ging het duel gelijkop maar er waren weinig kansen te zien. Toch was het duel ook geen moment saai te noemen. Er was veel strijd en beide teams lieten bij vlagen aardig spel zien. Na de pauze begonnen de gasten beter. Er waren ook goede kansen voor Avesteyn maar deze werden niet benut. Naarmate de tweede helft vorderde kwam WEC beter los. Trainer Bas van de Veerdonk: "We kwamen via de vleugels echt een aantal keren zeer gevaarlijk door. Dat leverde ook dikke kansen op voor Yoeri Verbakel en Gijs van de Boogaard maar er werd helaas niet gescoord." Bij WEC was Pieter van der Sangen toeschouwer. De aanvaller liep vorige week een dubbele beenbreuk op en werd inmiddels geopereerd. Met pinnen en al kwam hij zijn teamgenoten aanmoedigen. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord. 

Uitslagen vierde klasse I
Boxtel-DVG 5 - 2
Keldonk -BMC 1 - 3
Maliskamp-SCI 4 - 3
Vorstenbossche Boys-Boskant 2 - 2
WEC-Avesteyn 0 - 0
WHV-VOW 2 - 3

Stand vierde klasse I
1. BMC 6-15
2. Boxtel 6-15
3. Boskant 6-11
4. Avesteyn 6-11
5. VOW 6-9
6. Mariahout 4-7
7. WEC 5-6
8. Maliskamp 5-6
9. Keldonk 6-5
10. SCI 5-4
11. Vorstenbossche Boys 5-4
12. DVG 5-3
13. WHV 5-2

Meer berichten