Gert Jan van Dijk fysieke trainer VVV Venlo tegenstander van Blauw Geel'38 in de KNVB-beker
Gert Jan van Dijk fysieke trainer VVV Venlo tegenstander van Blauw Geel'38 in de KNVB-beker (Foto's Peter Kuijpers)
VIDEO

Veghelaar Gert-Jan van Dijk werkt voor VVV: 'Ik was op feest bij een vriend toen ik het hoorde'

Voetbal 2.548 keer gelezen

VEGHEL | Gert-Jan van Dijk woont al een jaartje of twintig in Veghel. Geboren in Uden en gespeeld bij UDI'19. Sinds dit seizoen is hij fysieke trainer van VVV-Venlo. Gert-Jan is binnengehaald voor de krachttrainingen, maar verzorgt tevens de warming-up op de trainingen van de Venlonaren. Op uitnodiging van Gert-Jan mocht Kliknieuws/Kliksport een training meekijken in de roemruchte: De Koel.

Door: Peter Kuijpers.

Bij het binnenrijden van Venlo doemen er onmiddellijk herinneringen op. Oom Frans Kuijpers woonde in Venlo en was VVV supporter. Als kind daar op vakantie liepen we zondags van de Van Postelstraat in Genooi helemaal naar De Koel waar Ajax op bezoek kwam. VVV met Jan Klaassens, Herman Theeuwen, Jacy Cordang  en Gijs Nass om er maar een paar te noemen. Het siert de club dat er nog posters hangen in het stadion van deze vedetten. Gert-Jan van Dijk wacht ons al op: "Welkom en loop mee naar binnen. Ik ga zo meteen trainen met de groep. Kijk rustig rond je mag overal komen, behalve op het veld" ,luiden de instructies vooraf.



Gert-Jan van Dijk traint de doelmannen. Op de voorgrond eerste doelman Lars Unnerstall (Foto's Peter Kuijpers)

Conflict
Terwijl hoofdtrainer Maurice Steijn op het hoofdveld de training bespreekt met zijn assistenten Jay Driessen en Mark Luijpers is Van Dijk al begonnen met zijn warming-up voor de groep. Drie dagen per week is de Veghelaar in de Koel aanwezig: "Een onderdeel is ook de agility training een soort van behendigheidsoefening, de spelers vinden het leuk en hebben er lol in. Het is fijn werken hier, de spelers accepteren me en dat is belangrijk." Luc van Agt haalde Van Dijk destijds naar PSV een walhalla om daar de werken. "Dat is het zeker, een prachtige club en veel geleerd van Luc, krachttraining, periodisering eigenlijk alles zonder bal. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat opschuiven naar het eerste team er voor mij niet inzat. Ben toen met trainer Darije Kalezic naar Roda JC gegaan. Die werd echter na een conflict daar ontslagen. Er werd mij toen verteld dat de nieuwe trainer, Yannis Anastasiou, zijn eigen staf meebracht en zat het voor mij erop. Ik werd gelukkig wel doorbetaald, maar had daar geen functie meer."

De warming-up.

Attacus
Hoe komt een Veghelaar bij VVV Venlo terecht? Gert-Jan schraapt de keel en vervolgt: "Ik zat thuis en werd gebeld door een oud-collega van PSV, die vertelde me dat er hier bij VVV een vacature was. Ik heb toen gesproken met hoofd medische dienst hier bij VVV: Rinus Louwers. Dat klikte en heb een paar weken meegelopen. Hij wilde me graag hebben voor twee dagen, maar liever nog voor meer. Daar is uiteindelijk drie dagen uitgekomen. Ik heb verder een website gebouwd waar ik me aanbied voor fysieke trainingen www.train2perform.nl voor spelsporten. Ik heb met Erwin Nooter van Attacus in Veghel een 'Summerschool' gedraaid. Mijn dochter speelt basketbal bij Attacus. Dat project hebben we succesvol afgerond."

Groepsapp
Dan ben je erg betrokken bij VVV, leert de spelers goed kennen en dan loot je club voor de beker Blauw Geel'38 uit je eigen woonplaats Veghel. Een brede glimlach verschijnt: "Dat is echt een verhaal zeg! Ik was op een feest van een goede vriend bij Fellows & Friends op de Markt in Veghel en had mijn telefoon op trillen staan. Ik dacht wat gebeurd er toch er kwam zoveel appjes binnen. Heel veel van de VVV spelers groepsapp, maar ook van vrienden en van Attacus. Ik wist niet dat er die avond de loting was, maar dat werd snel duidelijk bij het lezen van de berichten. Ja hartstikke leuk ook voor trainer Niels van Casteren die ik goed ken en mee heb samen gewerkt. Echt een kanjer is dat. Leuk dat we naar Veghel komen." De geur van heerlijke groentesoep maakt zich meester van het spelershome en zelfs daarbuiten. "Er wordt hier elke dag gekookt en het smaakt goed, echt lekker. Er straalt hier zoveel warmte uit bij deze club. Dat zie je. Iedereen is aanspreekbaar, dat viel me al meteen op toen ik hier kwam" ,zegt Gert-Jan van Dijk Performance trainer staat er op zijn kaartje dat wordt overhandigd.



De 'beruchte' trap in de Koel. Welke vedette liep er niet over!

Steijn en Valckx
De spelers komen van de training. De 35 treden op van de beruchte en ooit wel vermaledijde trap. Johan Cruijff, Willem van Hanegem,  Abe Lenstra en vele anderen bestegen en daalde af via dit betonnen monument van de Koel. "Dit gaan we echt niet vervangen door een roltrap mijnheer . Dit hoort bij VVV en de Koel", weet een oude baas ons te melden die het onkruid aan het verwijderen is op de beroemde trap. Bij het naar buiten gaan zien we Maurice Steijn achter zijn bureau zitten. 'Kom je nog kijken naar Blauw Geel'38 trainer?' Steijn antwoord: "Jazeker, wij nemen elke tegenstander serieus en zeker Blauw Geel'38. We willen graag naar de volgende ronde met deze club." Technisch adviseur en manager van VVV Stan Valckx, met 20 interlands en vijf landstitels met PSV, zwaait ons uit. "Tot ziens in Veghel. Ik heb daar nog ooit met PSV tegen Blauw Geel'38 gespeeld" ,weet de Limburger zich nog te herinneren. Die groentesoep, chips, waarom heb ik die eigenlijk niet geproefd? Kans gemist heet dat dan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant