Joris Razenberg keerde terug bij Nulandia
Joris Razenberg keerde terug bij Nulandia

4H: VOW ontvangt buren uit Eerde/Wijbosch, SCMH aan de bak bij FC Uden

Voetbal 593 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| De vierde klasse H leeft enorm in deze regio. Dat merken we aan de 'kijkcijfers' betreffende het leesvoer over deze afdeling. Aanstaande zondag staan er weer aardig wat interessante potjes op de rol maar het duel op De Neervelden tussen FC Schadewijk en Nulandia springt er wel uit. Een absolute kraker.

Zowel FC Schadewijk als de Nulanders gelden namelijk als uitgesproken titelkandidaten op dit niveau. Nulandia is namelijk al jaren aan het degraderen en heeft zodoende een selectie die nu (in deze afdeling) ondertussen potten moet kunnen breken. Zeker omdat de geel-zwarten ook nog eens versterkt zijn met onder meer Joris Razenberg. Schadewijk timmert al jaren aan de weg door telkens in de top van de vierde klasse mee te doen. Trainer Giel van Orsouw: "Dat doen we al een seizoen of drie maar we hebben nog nooit het niveau van de derde klasse bereikt. Dat moet er maar eens een keer van komen. We weten echter dat het niet makkelijk is." Het zou top zijn voor Van Orsouw als hij in zijn laatste jaar op De Neervelden dan uiteindelijk het grote doel, promotie, kan bewerkstelligen. Dan zou het om te beginnen fijn zijn als er zondag met Nulandia kan worden afgerekend. Schadewijk liet namelijk al vorige week twee dure punten liggen bij WEC. De Ossenaren waren dominant maar verzuimden om het voortijdig af te maken. 

Cito - NLC'03
Cito speelt niet slecht maar de enige statistiek die echt telt zijn de punten. En daar hebben de geel-groenen er nog geen enkele van op het conto staan. Zondag zal er dus gewonnen moeten worden van NLC'03 dat echter niet makkelijk een goal incasseert. Het vervelende voor de mannen uit Lith is echter dat men bijkans zelf nog moeilijker het net weet te vinden. De verwachting is dus gerechtvaardigd dat het zondag een wedstrijd met weinig doelpunten zal worden maar wie weet....

Festilent - Vorstenbossche Boys
Festilent verloor nipt de topper bij Nulandia (1-0) en zal azen op revanche. Winst op komende tegenstander Vorstenbossche Boys is een must voor de Zeelanders om weer aan te haken. Dat weet trainer Michel Kuijpers ook die echter blij verrast was met het spel tegen Nulandia. Kuijpers: "We deden weinig voor ze onder. Alleen het kunstgras in Nuland is voor ons een nadeel, dat zijn we niet gewend. Dat zag je ook." Vorstenbossche Boys won met 5-2 van VOW en zit dus weer even in de 'winning mood'. De Boys zullen wekelijks om de punten moeten vechten om zodoende degradatie te ontlopen. Dat is het eerste doel voor trainer Ruud Fleskens en zijn manschappen. Alles wat er nog meer inzit is meegenomen.

FC Uden - SCMH
SCMH heeft alles nog gewonnen en FC Uden staat troosteloos onderaan. Het klinkt gek maar het lijkt erop dat er zondag toch van alles mogelijk is op De Vlasakker. De gasten uit Mariaheide reizen er uiteraard als favoriet naar toe maar FC Uden acht zich niet kansloos. De Udenaren moeten ook echt een keer gaan winnen want anders is het lastig om altijd maar positief te blijven. Ondertussen hebben ze het in Mariaheide goed voor elkaar dit seizoen. Trainer Fred Donkers: "Ik heb ook geen slechte spelers he. We moeten zeker in het linkerrijtje mee kunnen doen en misschien zit er meer in."

VOW - WEC
Een echte derby in Zijtaart want WEC komt op bezoek. Dat is een ritje van ongeveer tien minuutjes met de fiets voor de lokale toerist. Dan moet je het als natuurliefhebber wel interessant vinden om langs Eerde te peddelen en wat fabriekspandjes te zien passeren. Maar dat terzijde. VOW moet ook eens een potje gaan winnen, dat leidt geen twijfel. Zijn ze daartoe in staat? Dat is de prangende vraag die op menig lip brandt. Nu is WEC ook maar gewoon het beste voetbalteam van Wijbosch dus kansloos hoeft VOW zich niet bij voorbaat te voelen. Het lijkt er echter wel op dat men momenteel in Wijbosch betere voetballers heeft dan in Zijtaart. De mannen van VOW kunnen deze stelling gaan logenstraffen. 

FC De Rakt - Avesteyn
Avesteyn geldt als een kandidaat voor virtueel eremetaal in deze klasse terwijl FC De Rakt met veel moeite promoveerde via de nacompetitie. De mannen uit Dinther zijn dus zondag onder de molen in de Uden favoriet maar FC De Rakt zal daar anders over denken. Op eigen veld is De Rakt toch tot aardig wat leuke dingen in staat dus Avesteyn zal op de hoede moeten zijn. Alles minder dan een zege zal echter voor trainer Hugo van der Sande en zijn mannen voelen als een deceptie.

Rest programma: Maliskamp - RKKSV

1. Nulandia 3-9
2. SCMH 3-9
3. Avesteyn 3-7
4. FC Schadewijk 3-7
5. RKKSV 3-7
6. Festilent 3-6
7. WEC 3-4
8. Vorstenbossche Boys 3-3
9. Maliskamp 3-3
10. FC De Rakt 3-3
11. NLC '03 3-2
12. Cito 3-0
13. FC Uden 3-0
14. VOW 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant