Blauw Geel'38 won bij Westlandia. (Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38 wint in aantrekkelijke wedstrijd van Westlandia

Voetbal 1.081 keer gelezen

NAALDWIJK | Blauw Geel'38 heeft goede zaken gedaan op bezoek bij Westlandia. De hekkensluiter uit Naaldwijk werd met 2-4 aan de kant gezet en daardoor bezetten de Veghelaren de twaalfde plek in de derde divisie. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we winnen wel van een goede ploeg", aldus trainer Niels van Casteren.

Het was de thuisploeg dat via Patrick Batist op voorsprong kwam. Lang konden de Westlanders niet genieten van de voorsprong, want binnen een minuut was het weer gelijk door Desley Schilders. Nog voor rust zette Sander Egmond zelfs de Veghelaren op voorsprong.

Doelpuntrijke tweede helft
Westlandia, dat dit seizoen de vorm nog niet heeft gevonden, kwam na rust sterk op zetten. Via Anwar Beeldstroo werd het 2-2 en drie minuten later miste Batist een penalty. "Brahim Zaari pakte die bal, een cruciaal moment." Na bijna een uur spelen gaf Danny Verbakel zijn visitekaartje af. Hij speelde zich knap vrij en met links bepaalde hij de stand op 2-3.

In de slotfase ging Westlandia alles op alle spelen, maar ontstond er daardoor ook ruimte voor de Veghelse voorwaartsen. "We stonden denk ik wel zes keer in een overtalsituatie, maar het is slordig uitgespeeld. Maar uiteindelijk maakt Sam Strijbosch nog de 2-4 en wonnen we deze wedstrijd waarin van alles gebeurde."