Stijn van den Broek. (Foto: Jeroen Engelen)
Stijn van den Broek. (Foto: Jeroen Engelen)

Stijn van den Broek: 'Ik droom nog iedere nacht van profvoetbal'

Voetbal 760 keer gelezen

OSS | Stijn van den Broek hoopt de tweede competitiehelft belangrijk te kunnen zijn voor sv TOP met doelpunten en assists. De 18-jarige Berghemnaar is door de Ossenaren overgenomen van N.E.C./FC Oss 019, waar hij geen vaste basisplaats had. Bij de eersteklasser hoopt hij de aanvalscompagnon van Aram Pusters te worden. "Sv TOP wilde me graag hebben en TOP was ook de enige club in Oss waar ik graag heen wilde."

door Leon Voskamp

Van den Broek heeft met zijn 18 jaar al een rijk cv. Begonnen bij Berghem Sport en al snel gescout door RKC Waalwijk. Na een jaar werd dat Willem II/RKC, waar hij vier seizoenen speelde. Toen hij afviel, kwam er voorlopig een einde aan zijn profavontuur. Hij koos ervoor om in de C1 van sv TOP in de Tweede Divisie te gaan spelen. Met succes, want NAC Breda klopte op de deur en na een stage mocht hij voor die club gaan spelen. "Maar ik zat toen in mijn examenjaar van Het Hooghuis locatie Stadion en het werd erg pittig om vijf dagen in de week al vroeg in de middag naar Breda af te reizen. Ik moest helaas stoppen bij NAC, anders zou ik mijn diploma niet halen."

Interesse N.E.C.
Hij keerde opnieuw terug bij sv TOP en ook deze periode viel hij op. N.E.C./FC Oss volgde hem en als A-junior had hij voor de derde keer een transfer naar een profclub op zak. In het eerste jaar in Nijmegen had hij nog geen vaste basisplaats, maar in de voorbereiding op dit seizoen en in de eerste vijf competitiewedstrijden was hij wel verzekerd van een plekje in het elftal. "Het liep goed, maar toen werd er een jongen van de beloften teruggezet en kwamen er nog een aantal spelers bij. Ik raakte mijn basisplaats kwijt en de club gaf aan dat ik niet meer hoefde te rekenen op veel speeltijd. Ik vind het spelletje veel te leuk om op de bank te zitten en ben na gaan denken over mijn toekomst. Sv TOP toonde vorig jaar al belangstelling en ik wilde graag naar die club vertrekken. Gelukkig was de overschrijving snel een feit en mag ik bij deze mooie club met fijne mensen de rest van het seizoen afmaken."

Spits?
Van den Broek is een multifunctionele speler. Bij RKC werd hij als verdediger naar het middenveld gehaald en uiteindelijk naar de voorhoede. Bij NAC was hij centrale verdediger, bij sv TOP spits en bij N.E.C. kreeg hij van Virgilio Teixeira speelminuten als verdedigende middenvelder. Sv TOP ziet in hem als een welkome aanvulling voor de voorhoede. "Waar ik speel, maakt me niet uit. Als aanvaller lijkt me heel mooi om samen met Aram Pusters te spelen. Hij is nog niet zo lang spits, maar je ziet aan alles dat het een heel goede en slimme speler is." Hij traint al een aantal weken mee in Oss en is onder de indruk van de spelersgroep. "Er staat een goede mix van ervaring en talenten. Als we ons stinkende best doen, kunnen we gaan verrassen dit seizoen. We gaan voor een plekje bij de eerste drie."

Toekomst
Na drie profclubs heeft hij het profvoetbal nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. "Ik wil nu eerst belangrijk zijn voor sv TOP en in de toekomst graag de stap omhoog maken. Ik droom nog elke nacht over een leven als profvoetballer en blijf mijn best doen om dat te bereiken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant