Afbeelding

JVC Cuijk vloert koploper UNA

Voetbal 444 keer gelezen

CUIJK | Derdedivisionist JVC Cuijk is na de winterstop sterk uit de startblokken gekomen. De Cuijkenaren vloerden in de eerste wedstrijd in 2018 koploper UNA uit Zeelst met 2-1. In het laatste kwart van de wedstrijd beloonde de ploeg van trainer Ruud Kaiser zich voor het getoonde speel in de eerste helft.

In die eerste drie kwartier deed JVC Cuijk eigenlijk bijna alles goed. "We speelden erg goed en waren sterker dan UNA, maar we verzuimden de kansen te benutten. We kregen er zeker drie", vertelde trainer Kaiser. Na de thee kreeg de thuisclub op de Groenendijkse kampen de rekening van de gemiste kansen gepresenteerd. "UNA gooide de boel om, en daar hadden we moeite mee. Dat vergde aan onze kant weer omzettingen." Kaiser zag de bui hangen toen de bezoekers na een kwartier de leiding namen, na een verdedigingsfout aan Cuijkse zijde. "We herstelden ons goed, al hadden we hulp van de UNA-keeper nodig, die een corner van Rik Renirie in zijn goal werkte." Door de gelijkmaker had JVC Cuijk plots de wind weer in de zeilen. Uit een aanval met Jay van Boxtel in de hoofdrol scoorde Furkan Alakmak de winnende treffer.
JVC Cuijk bracht de voorsprong over de eindstreep en startte het nieuwe jaar met een daverende verrassing. "Ik ben trots op deze jongens. We hebben vandaag verdiend gewonnen van de koploper."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant