4H: NLC'03 in diepe rouw vanwege sterfgeval speelster, WEC verliest, Nulandia en Schadewijk profiteren

Voetbal 5.449 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| En dan ineens is voetbal weer een absolute bijzaak. De verslaggever van Kliknieuws belde onder meer met NLC'03-trainer René van der Putten om te informeren naar de wedstrijd van vandaag en kreeg het volgende verschrikkelijke antwoord: "Om kwart over vier waren we in de kleedkamer en om half vijf hoorden we dat een 17-jarige speelster van ons 2e damesteam vandaag is verongelukt. Spelers zaten te huilen, we hebben 0-0 gespeeld tegen FC De Rakt maar als je het niet erg vindt praten we daar maar niet over."

Ondertussen werd er deze middag nog wel volop gevoetbald. WEC ging keihard met 4-1 onderuit bij Vorstenbossche Boys waardoor Nulandia en FC Schadewijk drie punten op de koploper inliepen. In Vorstenbosch bepaalde WEC zeker het spel maar de inzakkende gastheren gaven eigenlijk weinig weg. WEC had moeite met de geel-zwarte muur. Het was de thuisploeg dat op voorsprong kwam toen na een corner de gasten de bal in eigen goal werkten: 1-0. Daarna raakte WEC de paal maar echt uitgespeelde kansen kon men niet uitspelen. Na de pauze echter dan toch een ogenschijnlijk breekpunt. Na hands van Wessel Dominicus ging de bal op de stip en moesten de gastheren met een man minder verder. Roy Verbakel benutte de strafschop: 1-1. WEC ging daarop vol voor de winst maar had niet gerekend met de snelheid van Vorstenbossche Boys in de omschakeling. Het was uiteindelijk Luuk van Kessel die een glaszuivere hattrick op zijn naam wist te zetten en WEC met liefst 4-1 de bietenbrug opjoeg.

Nulandia - VOW 8-1
Nulandia had geen kind aan VOW dat als makke lammetjes naar de slachtbank werd gevoerd. De Nulanders raken steeds beter in vorm en zijn in deze vorm de grootste kandidaat om kampioen te worden. De gasten uit Zijtaart, ook nog eens gehandicapt, hadden geen schijn van kans. Luuk van de Doelen 2, Rik Korsten, Geert Korsten, Willem van Santvoort, Teun van de Sangen en Tom van de Ven 2 zorgden voor de goals. Tom van de Oever scoorde bij 5-0 tegen.

RKKSV - FC Schadewijk 1-2
De gasten uit Oss hadden het lastig met een geconcentreerd inzakkend RKKSV dat ook nog eens snel op 1-0 kwam. De verdedigers van Schadewijk bleven staan vanwege buitenspel maar vergaten dat dit niet van toepassing is bij een uittrap van de doelman. In de eerste helft kregen de gastheren nog meer kansen maar de bezoekers waren voetballend beter. Er kwam ook een strafschop maar die werd gemist door Bilal El Ghezzaoui. Na de pauze ging Schadewijk va-banque spelen. Trainer Giel van Orsouw: "Gewoon achterin één op één. Onze durf werd beloond. Ik zette Benji Dua erbij als extra aanvaller en die maakte de winnende." Daarvoor had Younes Ettahouri via een directe vrije trap 1-1 gemaakt. Schadewijk ging volle bak door en de bal belandde bij Dua die beheerst de punten naar Oss schoot: 1-2.

Maliskamp - Cito 3-1
"Dieven moet je als dieven behandelen" zei Cito-trainer Yavuz Demirci na afloop. Het was een cryptische omschrijving van de onvrede van hem en zijn spelers richting de man in het zwart. Het duel werd gestaakt na de tweede rode kaart van de gasten. Mohamed Ozer zou hebben gespuugd maar dit wordt stellig ontkent door de gasten. Demirci: "Ik stond er vlakbij en dat spugen is echt niet gebeurd. Mo werd boos en toen moesten we hem tegenhouden." Uiteindelijk kwam Cito na de afkoelingsperiode nog wel terug en maakte men nog 2-1 via Mindaugas Kalonas. En dat met negen spelers. "De eerste rode kaart voor Fazli Ibis was wel terecht. Het was namelijk een elleboog, geen bewuste overigens maar ik kan snappen dat je rood geeft." Over de hele wedstrijd gezien was Cito zeker niet de mindere ploeg, technisch zelfs de betere. Ook kreeg men grote kansen en werd de lat geraakt.

Avesteyn - FC Uden 0-0
Avesteyn was zeker in de eerste helft de veruit betere ploeg maar enkele opgelegde kansen waren aan de mannen uit Dinther niet besteed. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de gasten beter in het spel. Vooral in het laatste gedeelte kwamen er aardige kansen voor FC Uden in de counter maar Melih Polat raakte de lat en Mehmet Gurbuz kreeg de bal er ook niet in. Het zou ook teveel zijn geweest voor de bezoekers want daarvoor was Avesteyn voetballend té dominerend geweest.

SCMH - Festilent 0-3
De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers uit Zeeland die via Joeri Cuppen terecht de leiding namen: 0-1. Het had op dat moment ook al beslist kunnen zijn maar SCMH bleef in de wedstrijd. De tweede helft was van een matig niveau met veel gerommel op het middenveld. Een kwartier voor tijd maakte Cuppen zijn tweede en was het gelopen: 0-2. Jelle van den Heuvel maakte aan alle onzekerheid een einde: 0-3.

Avesteyn    -     FC Uden    0 - 0
 Maliskamp    -     Cito    3 - 1
 NLC '03    -     FC De Rakt    0 - 0
 Nulandia    -     VOW    8 - 1
 RKKSV    -     FC Schadewijk    1 - 2
 SCMH    -     Festilent    0 - 3
 Vorstenbossche Boys    -     WEC    4 - 1

1.    WEC  16-38