Afbeelding

4G/Zuid II: Achilles Reek morst, Constantia komt heel goed weg

Voetbal 2.215 keer gelezen

Het blijft heel spannend in de vierde klasse G, Zuid II. Achilles Reek blijft ondanks het morsen van twee punten de koploper maar Constantia blijft er virtueel veel beter voorstaan. Ulysses won fortuinlijk bij Heijen en blijft goed meedoen.

In Reek namen de gasten uit St. Anthonis vlak voor de pauze de leiding waardoor de koploper moest gaan jagen. Uiteindelijk was het Rob van der Wijst die toch nog een puntje zeker stelde: 1-1. Constantia wist tegelijkertijd op eigen veld wel de volle winst te pakken en deed daarmee goede zaken. De gasten uit Ottersum waren echter de betere ploeg maar kwamen toch via Milano van der Cruijssen met 1-0 achter. Van der Cruijssen prikte onder de Achates-doelman raak. Toen JP Ten Haaf rood kreeg vanwege een vermeende maar bestreden slaande beweging leek het er somber uit te zien voor Achates. Gek genoeg kregen de gasten ook toen nog de betere kansen en had men het beste van het spel. 

Curieus
Ulysses won nipt met 1-2 bij Heijen en dat gebeurde volgens Heijen met het nodig fortuin. Men spreekt over een 'curieus doelpunt vlak voor tijd'. Het was Willem Brouwer die de winnende op zijn naam kreeg. Zonder Paul van Lith en Rens Loeffen speelde Ulysses een moeizame wedstrijd maar de punten gingen toch in de tas. Hoe dan ook blijven de mannen uit Megen goed meedoen in deze klasse. HBV maakte tussendoor 1-1 vanaf elf meter. Herpinia kwam bij Milsbeek niet verder dan 0-0. De Herpenaren kampten met een aantal blessures en waren dus content met een punt.

Zakelijke overwinning Constantia
Constantia en Achates openden op De Kwik in Wanroij aardig en schotelden het publiek een leuk duel voor. De rode kaart voor Ottersummer JP ten Haaf was na 35 minuten spelbreker in de gelijkopgaande ontmoeting die vanaf dat moment geen wedstrijd meer was. De tien van Achates slaagden er niet in de 1-0 achterstand (doelpunt Milano van der Cruijssen) ongedaan te maken. "We hebben een zakelijke overwinning behaald, het was niet goed maar de winst was terecht.", aldus winnend trainer Niek Hermans.

OKSV - SES 3-3
Na vele afgelastingen konden de teams uit Overlangel en Langenboom weer aantreden. De neutrale kijker heeft kunnen genieten van hongerige spelers die lang hebben moeten wachten om weer eens een competitiewedstrijd te spelen. De SES-supporter zal echter teleurgesteld  zijn in het mislopen van de drie punten. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 3-3. Gijs Bens tekende drie goals bij de bezoekers. Bij OKSV was het Perr Hidding die vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Juliana Mill - HBV 3-1
Juliana Mill was op eigen veld te sterk voor HBV: 3-1. Dave van Dommelen, Justin Jacobs en Camiel van Geenen zorgden voor de Millse goals.

Vierde klasse G:
Achilles Reek    -     DSV    1 - 1
Constantia    -     Achates RKOSV    1 - 0
VV Heijen    -     Ulysses    1 - 2
Juliana Mill    -     HBV    3 - 1
SV Milsbeek    -     Herpinia    0 - 0
OKSV    -     SES    3 - 3
SIOL    -     SDDL    3 - 2

1.    Achilles Reek    15-29      
2.    Constantia    12-28 
3.    Ulysses   14-28
4.    Juliana Mill   14-26     
5.    SDDL    13-25     
6.    Herpinia   13-24
7.    SES    13-21
8.   SIOL 15-18
9.    DSV  13-17        
10.    Achates RKOSV    13-17   
11.    SV Milsbeek    11-12   
12.    HBV   13-9      
13.    VV Heijen    12-3 
14.    OKSV    13-3        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant