Vreugde bij DAW , maar dat liep toch anders af
Vreugde bij DAW , maar dat liep toch anders af Foto's Ingrid Willems en Jo van Herpen

Volkel grijpt koppositie na winst op Handel, Nooit Gedacht maakt diepe indruk bij DAW

Voetbal 3.889 keer gelezen

Twee ploegen die in het bijzonder opvielen. Volkel dat de koppositie pakte in 3D na winst op Handel. Nooit Gedacht sloeg opnieuw toe en won bij koploper DAW. De kussens in de derde klasse D werden behoorlijk opgeschud. (wordt nog aangevuld met Maasdriehoek)

DAW moest de hervonden voetbalvorm van het Geffense Nooit Gedacht ervaren. De club van trainer Wolf Wanet stoomt lekker op naar het linkerrijtje. Vanmiddag op sportpark D'n Heuvel stond het aan het einde 3-5 voor de Geffenaren en daar was niets mis mee. DAW kwam in de 9e minuut op voorsprong. Een vrije trap belandde bij Robbert Knipping die binnenwerkje: 1-0. Na een half uur spelen was het Coric Megens die een voorzet van Rick Reijs binnenkopte. Nog voor rust verkleinde Rick van Roosmalen met een schuiver de stand naar 2-1. Na rust veranderde een vrijetrap van Frank van Herpen van richting en verdween in het doel 2-2. DAW moest tergend toezien dat de gasten uit Geffen op voorsprong kwam na een rake kopbal van John Pennings. Toch kwamen de Schaijkenaren terug naar 3-3. Freek van Boekel kopte op de lat, maar de rebound was voor Bart Vos. Uitgesproken vanuit de aftrap was het opnieuw Nooit Gedacht dat op voorsprong kwam. Perry van Herpen kon doorlopen en scoren: 3-4. DAW ging drukken, maar Nooit Gedacht kwam zelfs op 3-5 nadat John Pennings met zijn tweede een voorzet van Tijn Vos afrondde. Trainer Rob van der Ven: " Een terechte nederlaag, volledig afgetroefd op felheid. De tweede helft was ver onder de maat van onze zijde.

Nooit Gedacht scoort. Foto Ingrid Willems

Berghem Sport – Sparta'25 1-1
Het team van trainer Dennis Kroes hield het sterke Sparta'25 prima in bedwang en had zelfs winst kansen. Na een 0-0 ruststand was het de thuisclub die de score opende. Jacky van Deutekom was het die scoorde uit een hoekschop van Milan van der Heijden. Sparta'25 werd sterker en Berghem Sport dat speelde zonder de geblesseerde Donny van Herpen, kreeg in de 90e minuut loon naar werken en kwam verdiend op 1-1. Kroes: "Jammer dat we in de eerste helft niet meer onze kansen in doelpunten wisten om te zetten. Tevreden over de inzet en tactisch prima spel"

Berghem was soms dicht bij de 2-1 Foto Jo van Herpen

Volkel – Handel 4-0
De jus lijkt er een beetje af bij de club van trainer Tom Jacobs. Vanmiddag op de hem bekende Eeuwsels gingen de Handelaren met 4-0 onderuit. Voor Volkel was het sowieso, naar een paar sof weken, een prima middag omdat koploper DAW thuis verloor en  Volkel de macht greep in 3D. De eerste helft een wedstrijd op het middenveld waarbij allebei de teams kleine kansen kregen. Zo zag Rob Manders zijn kopbal naast gaan en een vrije trap van grote afstand van de voet van Jeff Rijksen werd door Tomek Kuijpers tot corner verwerkt. In de 42 minuut ging Thijmen de Ruijter goed door aan de rechterkant en gaf  hard voor waar Handel de bal in eigen doel kopte. Bijna in het rustsignaal was het Robin van Cuijck die de bal hoog aanleverde aan Bram van de Locht die fraai uitkapte en Volkel op 2-0 bracht. Na rust bleef Handel het proberen maar het scoren deed Volkel. Rob Manders was dicht bij de 2-1 maar Tomek Kuijpers redde met een reflex. De verlossende 3-0 kwam van Van Cuijk waar Van de Locht met zijn derde de 4-0 eindstand bepaalde. Zaten sommigen supporters en betrokkenen een paar weken geleden nog in zak en as, vandaag was het feest en pakte Volkel de kop in de derde klasse D.

De ploegen betreden het veld

Boekel Sport – Excellent 2-2
Het thuisspelende Boekel Sport kwam al na één minuut op voorsprong. Joris Polman werkte een inzet van Tim Schuijers doeltreffend af. Lang duurde de vreugde niet want in de negende minuut kwam Excellent langszij door Frans Cuppers. Het was echter Boekel Sport dat met voorsprong naar de thee mocht. Tim Schuijers was alert en scoorde uit de rebound. Na rust vervlakte de wedstrijd wat met kansen voor beide teams. Een kwartier voor tijd kwam het toen meer drukkende Excellent op gelijke hoogte. Roel Verberkt was het die hard uithaalde en de toch wel verdiende 2-2 tot stand bracht.

Vitesse'08 kan nog winnen
Het Gennepse Vitesse'08 wilde de hatelijke reeks van gelijke spelen achter zich laten, en trok zondag voor eigen publiek fel van leer. Slachtoffer was Stormvogels'28 uit Siebengewald dat in de eerste helf overlopen werd. Binnen 15 seconden had het al 1-0 kunnen staan maar een grote kans bleef onbenut. Niek Hendriks schoot vijf minuten later met scherp. Zijn schot van 30 meter verdween onhoudbaar in het doel. Toen Gijs Giebels er na twaalf minuten 2-0 van maakte lag een grote overwinning in het verschiet. Vitesse speelde erg sterk maar slaagde er niet de score op te voeren. "Stormvogels het moeite met ons beweeglijke spel maar we hebben ze in de wedstrijd gehouden", aldus trainer Fabian Krebbers. Ook na rust bleef Vitesse de betere ploeg. Stormvogels kwam tien minuten voor tijd terug tot 2-1. Ingo Custers scoorde zijn elfde treffer. "Dat doelpunt kwam te laat maar we verdienden ook niet meer. Daar was onze wedstrijdmentaliteit te slecht voor", zegt Stormvogels-trainer Roy de Haan.

Vianen Vooruit loopt bijna verlies op
VIANEN – Voor eigen publiek liep Vianen Vooruit bijna tegen de lamp. De bezoekers uit Nijnsel sprongen een stuk efficiënter met de kansen om dat Vianen. Terwijl de thuisclub goed startte verzuimde het te scoren. De normaal goed georganiseerde defensie was even niet bij de les en liep een tegentreffer op. Nick Dortmans scoorde voor Nijnsel. Na rust verdubbelde John Egelmeers de voorsprong op het moment dat Vianen-trainer Niels Voet omschakelde naar een offensief 3-3-4 systeem. Jim Bögels bracht de spanning in de 75e minuut terug tot 1-2. Uit een vrije trap scoorde Danny van Raay in de 88e minuut de 2-2. "We zijn blij met de gelijkmaker maar over het geheel genomen zijn we teleurgesteld. Er had meer in gezeten", aldus trainer Voet.

Olympia'18 heeft geen moeite met Hapse Boys
Laagvlieger Hapse Boys had tegen Olympia'18 weinig in te brengen. Douwe Zwaan, Mustafa Yilmaz en Yannick Baudet namen de doelpunten voor de ploeg van trainer Wil Beijer voor hun rekening. Hapse Boys speelde vanaf de 44e minuut met een man minder toen Daan Meyer zijn tweede gele kaart kreeg. "We brachten te weinig om aanspraak te kunnen maken op meer. De beslissingen van de scheidsrechter droegen daar niet aan bij maar daar hebben we weinig invloed op", aldus Boys-trainer Johan Vullings. Zijn collega Wil Beijer koesterde de punten. "We speelden niet al te best maar we blijven in de race om de periodetitel."