Wibe van Rooij namens Prinses Irene
Wibe van Rooij namens Prinses Irene Foto Peter Kuijpers

Prinses Irene ontvangt koploper Rhode, Heeswijk zonder Haast en Van Dijke tegen BVV

Voetbal 1.052 keer gelezen


Er is wel eens discussie waarom het bezoekersaantal bij amateurwedstrijden afneemt. Een van de redenen zijn zeker de uitzendingen van voetbalwedstrijden of formule-1 op de zondagmiddag ook in de kantines. De kluit blijft dan lekker binnen zitten of kijkt thuis. Ook de veelheid aan sporten, markten en andere activiteiten op zondag zijn daar debet aan. Gelukkig is er weer een leuk programma in 2H en daar komen zeker mensen op af. Erp – EVVC, Heeswijk – BVV en Emplina Volharding om er maar een paar te noemen zijn toch om te smullen.

Door: Peter Kuijpers

Emplina hield zondag  op De Neul Rhode op 0-0 en gaat alleen al om die reden gesterkt het duel in met het bezoekende Volharding. Volharding, het leek zo goed te gaan, maar zondag was het toch Helvoirt dat met de punten ging lopen op Soentendaal in Vierlingsbeek. Zondag in Empel aan de boorden van de Maas kunnen de Vierlingsbekers zich revancheren waar scheidsrechter Charles Kezer uit Loosbroek om 14.30 uur fluit voor aanvang.



Charles Kezer fluit zondag Emplina-Volharding

Prinses Irene – Rhode
De absolute topper uit 2H van het weekend. Zondag kwam de ploeg van William van der Steen met één puntje terug uit Den Bosch bij BVV. Als er één ploeg had moeten winnen waren het de bezoekers uit Nistelrode wel. Dat gebeurde niet en leverde de wedstrijd slechts een schamel puntje op. Trainer William van der Steen van Prinses Irene: "Afgelopen zondag 0-0 uit bij BVV, op zich van onze zijde een aardige wedstrijd die we zoals je aanhaalt eigenlijk hadden moeten winnen. Aanstaande zondag komt de koploper en waarschijnlijk toekomstig kampioen Rhode bij ons op bezoek. Ze hebben een goed collectief met enkele zeer goede talenten. Voor ons zaak om de competitie nog een klein beetje spannend te houden en de drie punten in Nistelrode te houden. Jeroen Bekkers wordt gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd en zoals het er nu uitziet kunnen we vrij compleet aantreden dus alle ingrediënten om er een mooie dag van te maken."

SSS'18 – WSC
De club van trainer Ruud Vermeer maakt korte metten met Margriet afgelopen zondag. De 1-4 uitslag laat weinig discussie over. De ploeg uit Overloon is stiekem opgeklommen naar de vierde plek. Niet gek en voor een dorpje met 4000 inwoners blijft de ploeg zich uitstekend manifesteren op een goed amateurniveau. Trainer Ruud Vermeer van SSS'18: "Ons doel dit jaar is om bij de eerste vijf te eindigen en we gaan ook zondag er weer alles aan doen om de drie punten in Overloon te houden. WSC is een ploeg die goed verzorgd voetbal spelen. Ook in de uitwedstrijd hebben we dit kunnen zien. In de fase na de rust zijn we een aantal minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk was het na een riante voorsprong in de eerste helft nog even billen knijpen. Dus ook aanstaande zondag een open wedstrijd waar waarschijnlijk twee ploegen vol voor de winst gaan spelen. Ik heb er veel vertrouwen in dat we de wedstrijd in winst kunnen omzetten" ,zegt Ruud Vermeer die zondag om 14.30 uur scheidsrechter Peeters ziet fluiten voor aanvang op De Raay.

Helvoirt – Venhorst
Een heerlijke zege afgelopen zondag op Heeswijk. Daar kan de ploeg uit Venhorst met veel genoegen op terugkijken. De winst was bittere noodzaak en de situatie op de ranglijst is ondanks de winst nog verre van rooskleurig. De concurrenten van Venhorst liggen nu wel wat dichterbij, dus een puntje bij het wispelturige Helvoirt zou net zo prettig zijn. De tegenstander van zondag maakt wel indruk door Volharding op eigen veld met 1-3 te kloppen. Helvoirt is favoriet,   aan Venhorst de taak dit te logenstraffen.



Ramon Verbiesen (8) nog een jaartje Margriet

TGG – Margriet 
Twee teams die een behoorlijk duik naar onder aan het maken zijn. De laatste winst van de Ossenaren dateert van 17 december wat drie maanden geleden is. TGG doet het al niet veel beter dus wellicht liggen er zondag winstkansen. We kunnen het vrolijker schetsen als het is, maar de club van de Amstelhoef staat op dit moment op een nacompetitieplek. Hoewel Margriet goed bezig is met betrekking op komend seizoen, is het nog maar de vraag of deze spelers een tweede klasse podium kan worden geboden. Tijd voor punten al is de steeds maar bevolkte blessureboeg wel degelijk een excuus. Deze week kwam het bericht dat Jordy Gutte naar TGG, de tegenstander van zondag, verkast en Margriet dus verlaat. Ramon Verbiesen, Mounir Al Mansouri, Dannie Aragon en Rick van Rodijnen gaven aan bij de club te willen blijven.

Heeswijk – BVV/Tim
Voor de Balledonkers geldt hetzelfde als voor Margriet dat er punten gegenereerd moeten worden. Daarmee trappen we toegegeven eigenlijk een open deur in. Bij de club is dit een wetenschap waar wellicht met geen goede gevoelens naar gekeken wordt. Trainer Marc van de Ven is realist genoeg om dat eveneens te constateren. Zondag komt BVV en vallen er belangrijke mensen weg in zijn team door schorsingen. Geen prettig vooruitzicht tegen BVV een tegenstander van formaat. Van de Ven: "Zondag BVV een tegenstander met veel voetballend vermogen. Voor ons is het zaak om zonder de geschorste Arjen Haast en Wouter van Dijke de punten in Heeswijk te houden. We hebben een smalle groep, maar kunnen dit verlies nog net intern opvangen. Enkele weken geleden tegen TGG miste we zelfs meer basisspelers en speelden we zomaar een van de beste wedstrijden van het seizoen. Het zijn dus allemaal wedstrijden op zich."

Erp – EVVC
Ondanks de verliezen van Erp blijft trainer André Cornelissen een optimist. Zondag komt EVVC met de langdurige blessure van Luuk Barten kwam daar afgelopen week nog een tegenvaller bij. Keeper Kevin van de Laar verdraaide zijn knie met een potje zaalvoetbal. Wat de aard van de blessure is dat is nog niet bekend, maar het zag er niet goed uit. Cornelissen: "Dat kan je overkomen waar Van de Laar wel vaak er niet bij was. Hij kan juist een meerwaarde vormen voor ons team Jammer, maar Rens van de Akker is een prima keeper en vervangt hem. Maar zondag moet dat we dat maar eens laten zien. Gerwin van der Boom maakte er zondag vijf laat dat een inspiratiebron zijn voor het team. Zondag gaan we EVVC bestrijden. Mijn team moet ik ondanks de dip waarin we zitten grote complimenten geven. Dat stel gaat elke week voor 110 procent en daar ben ik trots op. Eens moet het lukken, ik reken op zondag. Ik kan me niet voorstellen dat er die bal een keer ingaat. EVVC komt toch niet van een andere planeet? Ik dacht het niet."

Programma zondag 2H
Emplina-Volharding
Erp-EVVC
Prinses Irene-Rhode
SSS'18-WSC
Helvoirt-Venhorst
TGG-Margriet
Heeswijk-BVV/Tim-infra-H

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout 15-38
2.EVVC 14-29
3.Prinse Irene 16-29
4.SSS'18 15-23
5.BVV/Tim 16-23
6.Volharding 15-21
7.WSC 15-19
8.Helvoirt 16-19
9.Emplina 16-19
10.Heeswijk 15-17
11.Erp 15-15
12.Margriet 15-15
13.TGG 13-14
14.Venhorst 14-12

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant