+audio Niels van Casteren

Blauw Geel'38/Jumbo pakt met tien man dure punten bij UNA, Zaari redt Blauw Geel'38/Jumbo

Voetbal 3.162 keer gelezen

VELDHOVEN -  Een paar weken geleden laste UNA het duel met ADO'20 af. Het kunstgrasveld was sneeuwvrij en de afgelasting provoceerde verbazing. Vanmiddag tegen Blauw Geel'38/Jumbo liet de club trots weten dat het maar liefst met twintig man het hoofdveld sneeuwvrij had gemaakt. Tegen Blauw Geel'38 wilde trainer Jeroen van Bezouwen uit de impasse komen waar de koploper zich al weken in bevindt. Wellicht rekende de club zich te vroeg rijk want de torenhoge favoriete koploper kreeg tegen tien Veghelaren de bekende deksel op de neus.

Blauw Geel'38/Jumbo en thuisclub UNA gingen in het eerste kwartier gelijk op. Beiden kregen kansen met name Mart van de Gevel van UNA. Bij Blauw Geel'38 zag Danny Verbakel zijn inzet door de UNA doelman gepareerd tot hoekschop. Daarna kreeg de thuisclub meer vat op de wedstrijd. Vooral de duels waren vaak voor Zeelsternaren. Joey Hellstern schoot van afstand, maar UNA doelman Stoskovic werd er niet door verontrust. UNA was het die de zaken bepaalde waar topspits Van de Gevel Zaari tot een overigens heerlijke redding dwong. Tegen het rustsignaal kwam de wedstrijd meer in balans en viel  het doelpunt plots aan de andere kant. Verbakel stuurde Egmond weg die 0-1 binnentikte. Kort na het doelpunt van de Veghelaren kreeg UNA nog een mogelijkheid uit een vrije trap. Maar de bal belandde in de Veghelse muur en floot scheidsrechter Rozendal voor rust.

Alexander Mols is Pieter-Jan Scheerlinck te slim af (Foto's Gerard Beekmans)

Rood
De tweede helft begon meteen slecht voor Blauw Geel'38. Desley Schilders haalde in de optiek van Rozendal de doorgebroken Nick Tielemans onderuit wat hem op een veldverwijzing kwam te staan. De overtreding was licht, maar voldoende voor de arbiter van dienst om de Veghelse centrale verdediger het rood te tonen. Om die reden mochten de Veghelaren 40 minuten lang in ondertal proberen het opdringende UNA van het lijf te houden. Blauw Geel'38 hield het op de counter waar Alexander Mols, goed controlerend zijn inzet door de UNA doelman Stoskovic gestopt zag.

Slopende laatste minuten
UNA had het er best moeilijk mee om de overtalsituatie te laten renderen en hield zich bovendien behoedzaam voor de Veghelse omschakeling met de snelle spitsen Verbakel en Mols. In de 71e minuut leek UNA te gaan scoren, maar het doelpunt werd door de vlag van de grensrechter geannuleerd. Trainer Niels van Casteren bracht een verdediger voor een aanvaller. Danny Verbakel mocht naar de kant en voor hem kwam Martijn van Loon. UNA bleef slecht omgaan met het numerieke overwicht waar Blauw Geel'38 met hand en tand verdedigde. Van Boekel kopte hard in, maar een doelpunt werd het niet en opnieuw bleek hoe belangrijk keeper Zaari is voor de Veghelaren. Slopende laatste minuten waar keeper Stoskovic mee naar voren  kwam, maar Blauw Geel'38 sleepte de winst onder het finishdoek door. 'Afgelopen. De ellende houdt nog niet op' luidde de UNA-tweet direct na afloop. Blauw Geel'38/Jumbo speelde de gehele tweede helft met tien man door het rood van Desley Schilders, maar had aan een treffer van Sander Egmond voldoende voor drie punten.

Sten van Vessem aanvoerder: "UNA was niet echt bij machte om het ons ondanks de tien man moeilijk te maken. We gingen goed om met dat ondertal en hun wisten zich daar geen raad mee. Maar wij hebben ook Brahim Zaari die pakte, eerlijk is eerlijk, veel voor ons. We zijn er blij mee prachtige zege hier in Zeelst."