Jordy Veld (Archieffoto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH wint spannende wedstrijd van Alverna en blijft bovenin meedraaien

Voetbal 485 keer gelezen

WIJCHEN | De eerste klasse C is zoals al vaker gezegd een spannende competitie. HVCH wist dat het vandaag moest winnen van Alverna, anders moest het serieus naar beneden kijken op de ranglijst. De Heeschenaren wonnen en blijven daardoor in de race om het kampioenschap.

Na drie nederlagen op rij in de competitie was de winst zeer welkom. "We hadden keihard drie punten nodig", aldus trainer Maarten van Vugt. In het eerste half uur speelde HVCH uitstekend. Lars van Lee en Mustafa Seddiqi scoorden, maar er werden ook meerdere grote kansen om zeep geholpen. Zo werd de lat geraakt, werd een 1-tegen-1-situatie niet benut en waren er enkele scrimmages voor het Alverna-doel. "De jongens speelden heel goed, maar we konden onszelf verwijten dat het niet 0-4 in plaats van 0-2 stond." In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam Alverna wat meer opzetten, zonder kansen te creëren overigens.

Spannende tweede helft
Alverna kwam scherp uit de startblokken na rust en kreeg al snel een grote kans. Het was HVCH-doelman Brian Vialle die de 1-2 voorkwam. In de 58ste minuut was hij wel geklopt. Sven van Gelder bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd. De grensrechter stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter overrulede de beslissing. In het laatste half uur kon de goal aan beide kanten vallen. HVCH liet na om de 1-3 te maken en Alverna kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. "Het spel golfde op en neer, maar we bleven overeind."

Quincy Broers
Afgelopen week maakte HVCH bekend dat het zich met het oog op volgend seizoen heeft versterkt met O.S.S'20-verdediger Joey van Heeswijk. Quincy Broers wordt mogelijk de volgende versterking. De aanvaller -die na het terugtrekken van DESO clubloos is- traint mee in Heesch.

Opstelling HVCH: Brian Vialle, Yannick van de Berg, Willem Roefs, Jeffrey van Uden, Robin van Eldijk, Bram Wonders, Joey Vissers, Roy Vissers, Mustafa Seddiqi (62. Samuel Eleonora), Lars van Lee en Jordy Veld (75. Robin Knapp)