Venhorst won met 1-0 van Rhode
Venhorst won met 1-0 van Rhode Foto: Eric Elbers

2H: Margriet blijft degradatieplek ondanks verlies één puntje voor, Erp de kat in het nauw flikt het weer

Voetbal 4.276 keer gelezen

Rhode kan maar niet meer winnen na het behalen van het kampioenschap. Vanmiddag ging de kampioen met 1-0 onderuit bij Venhorst dat donderdag het restant inhaalt bij Helvoirt. Erp won keurig bij BVV en drukt de Bosschenaren op een nacompetitieplek. Plaats 12 is heel belangrijk voor verplichte deelname aan de nacompetitie. Margriet en TGG maken uit wie degradeert of de nacompetitie ingaat. Nog zeven ploegen komen voor plek 12 (in theorie) in aanmerking. Negen ploegen (ook al in theorie) gaan nog vol voor periode-3 waar Erp en SSS'18 de meute aanvoeren.

Op bezoek bij Prinses Irene begon Heeswijk sterk aan de wedstrijd en nadat de eerste kans nog gemist werd door Max Sluiter stond het na een half uur spelen 0-2 door goals van Bryan van Deursen en Wouter van Dijke. De thuisploeg schakelde daarna een tandje bij, maar had twee cadeautjes nodig om via Martijn van Vugt en Wibe van Rooij (strafschop wegens vasthouden Davies) op gelijke hoogte te komen. Daarna waren de kansen voor de mannen uit Nistelrode en was het aan het houtwerk, doelman Lunenburg en gebrek aan scherpte van de spitsen te danken dat 2-2 ook de eindstand was.

Van Deursen en Van Dijke vieren de 0-2. (Hans Heesakkers)

SSS'18 – TGG 2-0
Koen Verlinden was voor SSS'18 weer belangrijk in het duel met de Bossche laagvlieger TGG. De Loonse nummer 11 nam beide doelpunten voor de geelzwarten voor zijn rekening. De lange aanvaller rondde voor rust een door aanvoerder Wout Janssen opgezette aanval af en kegelde in het tweede bedrijf van grote afstand het leer via onderkant lat in het Bossche doel. Was SSS'18 voor rust te lief en te timide tegen de niet zachtzinnig spelende gasten, na de thee beet de ploeg van trainer Ruud Vermeer van zich af. De trainer was tevreden over het spel en de overwinning die zijn ploeg naar de vierde plaats bracht. "We hebben laten zien dat we kunnen voetballen. Jammer dat we de score niet verder opgevoerd hebben. Dat had tegen TGG gekund, en het was zeker lekker geweest na de dikke nederlaag van donderdag."

Stan Venhuizen jaagt een TGG'er op. (foto: Jos Gröniger)

WSC - Volharding 1-1
In Waalwijk herstelde Volharding zich tegen van een vroege tegenslag. De Vierlingsbekenaren kwamen na een zondagschot van Nicky van Oijen op een vroege achterstand maar wisten zich gaandeweg te herstellen. "Na rust waren we scherp in de duels en kregen ook kansen", aldus assistent-coach Marvin Chirino, die de onlangs weer vader geworden Sjoerd van der Coelen verving. Het duurde tot de 86e minuut voordat Volharding langszij kwam. Een voorzet van Rik Tissen kreeg van Nino Janssen het beslissende zetje: 1-1. "Er zat ook een tegenspeler aan. Het was een wat knullig doelpunt maar niet minder terecht."

Margriet – Helvoirt 2-3
De bezoekers begonnen sterk aan De Amstelhoef. In de 12e en 21e minuut kwam Helvoirt met 0-2 voor. Vijf minuten voor rust was het Kay van de Haterd die aangespeeld op zijn linkerbeen wist weg te draaien tussen twee centrale verdedigers en vervolgens scoorde: 1-2. Na rust stabiliseerde de wedstrijd enigszins al kwam Helvoirt wel op 1-3 vanuit de omschakeling. In de slotfase was het Van de Haterd met zijn tweede die er 2-3 van maakte, maar verder liet het Helvoirt niet komen.
Margriet houdt zich vast aan het ene puntje wat de ploeg voorsprong heeft op TGG met betrekking op rechtstreekse degradatie.

BVV/Tim – Erp  1-3
Erp behaalde vanmiddag een belangrijke zege in Den Bosch op BVV. De Erpenaren drukken BVV in een klap op nacompetitieplek twaalf. De eerste helft op de Vliert gaf twee gelijkwaardige ploegen waar Younes Hadouir zich vrij speelde voor de Erpse doelman maar tot ontzetting van zichzelf en heel BVV niet tot scoren kwam. Drie minuten na rust kwamen de bezoekers op 0-1 toen Olger Smits Koen van Deurzen richting het Bossche doel stuurde die zich goed vrij speelde en scoorde. Na een uur spelen kreeg Kevin Magandu rood voor een doorgebroken speler. Erp werd sterker en bepaalde de wedstrijd. Het overwicht kreeg bij de 0-2 van Rens van der Steen gestalte. Echter juist in deze fase was het BVV dat op 1-2 kwam. Willem den Dekker maakte aan alle onzekerheid een eind door in de slotfase de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Erp is nog lang niet vrij van nacompetitie, maar dat zijn wel meer ploegen niet. Wel een belangrijke zege vanmiddag op de rustieke Vliert.

Fraaie wedstrijdbeelden van Venhorst Rhode (Foto's Eric Elbers)

Venhorst – Rhode 1-0
Voor Rhode was inclusief het het verloren duel uit bij Helvoirt de vierde nederlaag na het kampoenschap. De druk is van de ketel wat enigszins te begrijpen valt. Vandaag deden de twee teams niet veel voor elkaar onder. Toch kregen de bezoekers in Venhorst een paar goede kansen om de score te openen. Het was echter Rens van Sleeuwen die dat wel lukte. Uit een voorzet (blijft in de familie) van neef Mark van Sleeuwen, zette hij Venhorst in de 36e minuut op voorsprong. Na rust kabbelde de wedstrijd weg en bracht Venhorst de winst over de streep. Donderdag speelt Venhorst het gestaakte duel wegens een beenbreuk uit in Helvoirt. Bij de scheidsrechter van dienst staan nog 25 minuten op het programma die met tien man moeten worden uitgespeeld.

EVVC – Emplina 3-0
Een regelmatige zege wordt zoiets genoemd. Dat overkwam EVVC in het duel op De Zwaan met het bezoekende Emplina. De Vinkelaren stelden hiermee hun nacompetitieplek veilig. Trainer Stephan Hesemans: "We kwamen goed uit de eerste helft met 2-0 voorsprong door Rob van Dijk en Mark van de Ven. Na rust nog een doelpunt van Bart van Griensven. Het mooiste doelpunt van de dag was de 2-0 een fraaie stift over Emplina keeper Stupers."