Jeroen is terug op het oude nest.
Jeroen is terug op het oude nest.

'Ik had geen voorstelrondje nodig'

Voetbal 3.335 keer gelezen

VEGHEL | Zijn grootste bekendheid genoot Jeroen Minneboo (36) als speler van de Blauw Geel'38/Jumbo selectie. Hij was van 2007 tot 2013 speler en aanvoerder van Blauw Geel'38. Dat tenue heeft hij inmiddels ingeruild voor het maatkostuum van de club. Nu nog een snuffelstage, maar als de leden in de jaarvergadering van oktober akkoord gaan wordt Jeroen bestuurslid technische zaken en afgevaardigde in de BG-Top.

Door: Peter Kuijpers.

Jeroen stopte met voetbal op 12 mei 2013 in het met 0-6 gewonnen uitduel bij EHC. Een mooi afscheid wat hij opluisterde met een treffer. Hij bracht daarmee zijn totaal op negen gescoorde competitietreffers als centrale verdediger. Jeroen: "Is dat zo? Ik geloof je graag, heb daar geen aantekening van bijgehouden. Ik ben bij Blauw Geel'38 gekomen na het seizoen dat ze waren gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Trainer was toen Harry Blokhuis. Ik heb een prachtige tijd gehad bij deze club. Toch was het vreemd voor me na mijn stoppen als ik op zondag op mijn horloge keek en het half drie was. Dat gaf een vreemd gevoel in het begin. Later ben ik nog gaan zaalvoetballen. Dat was wel leuk maar niet echt een alternatief."

Rechtsbenig
Plots dook het gezicht van Jeroen weer op met aan de hand zoon Mees op de open dagen voor de jeugd. "Dat klopt. Hij voetbalt nu in JO 7-1 en is razend enthousiast. Het voetballen van vier – tegen - vier zonder keepers op kleine veldjes is echt een waanzinnig goed plan geweest van de KNVB. Veel aan de bal, scoren en vooral plezier. Daar gaat het toch om. Volgend seizoen gaan ze naar het veld met de grotere goals."
Jeroen zelf was een centrale verdediger voorzien van een enorme trap in zijn linkerbeen. "Dat heeft Mees ook wel, dus dat zie ik in hem terug, maar hij is wel rechtsbenig. Samen met Patrick de Wit en Peter Schut trainen we het team."

Blauw Geler
Een aanzienlijke job ligt op de vervanger van Frans Scheepers te wachten bij Blauw Geel'38. Wel een job die aansluit op zijn werk bij E.ON. Jeroen vervolgt: "Dat klopt alleen zijn we per 1 mei overgenomen door Eneco. Ik werk daar al dertien jaar. Eerst aan de finance kant, nu stuur ik Back Office van het Sales cluster aan daar."
Vijf jaar geleden verhuisde de familie Minneboo naar Veghel. "Mijn vriendin komt uit Veghel en we wonen op het Ven. Dan kom je in verband met het jeugdvoetbal weer wat vaker op de radar bij Blauw Geel'38 en werd ik gepolst of ik interesse had iets te doen bij de club. Ik heb ook altijd gezegd dat ik iets terug wilde doen. Blauw Geel'38 is een fijne club en ik ben me snel Blauw Geler gaan voelen, daar zijn ze hier trouwens heel goed in ha ha…"

Omgeving
De BG-Top bestaat uit zes personen. Jeroen neemt daarin plaats als afgevaardigde vanuit het bestuur. "Tot nu toe deed Frans Scheepers dat. Frans heeft aangegeven dat hij een tandje terug wil schakelen, maar hij blijft wel dingen doen voor de BG-top. Ik mag me gaan bekommeren over het technisch beleid en daar valt ook de rest van de seniorenafdeling onder. Ik ken de meesten van het bestuur en BG-Top, dus had ik geen voorstelrondje nodig", lacht Jeroen. Hij vervolgt: "Ik heb de laatste jaren Blauw Geel'38 1 verschillende malen zien voetballen. Ze spelen attractief voetbal en hebben zich in deze hoge klasse weten te handhaven. Dat is prima en leuk voor Veghel en haar omgeving", zegt Jeroen die dus weer helemaal terug is in de Blauw Geel'38-familie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant