Afbeelding
Dit hangt in de bestuurskamer van FC Schadewijk

4H: Historische dag lonkt voor FC Schadewijk maar: "Alleen met volle overgave gaat het lukken"

Voetbal 3.638 keer gelezen

OSS| Na jarenlang keihard knokken om boven te komen drijven lijkt het FC Schadewijk eindelijk te gaan lukken. Het zilver van de felbegeerde kampioensschaal schijnt reeds via de smalle uitgang de tunnel in. De Ossenaren zijn er echter nog niet want de marge met vooral WEC is nog flinterdun. Zondag kunnen de Ossenaren in theorie al kampioen worden als FC Uden op bezoek komt maar dan mag Nulandia niet winnen en WEC moet zelfs verliezen op eigen veld van Cito. 

Door: Willy Rooyakkers

De kans dat het zondag al gaat gebeuren is dus niet zo heel groot maar dat maakt voor Schadewijk weinig uit. Trainer Giel van Orsouw: "We moeten gewoon onze twee potjes winnen en dan zijn we kampioen. Zo simpel is het Willy, moeilijker kan ik het niet maken. Ik heb altijd gezegd dat we alleen kampioen kunnen worden als we er niet voor honderd procent voor gaan, niet voor honderdtwintig maar minimaal honderdvijftig procent. Daarnaast moet je alle risico's durven nemen, niet achterover gaan leunen. Dat hebben we constant gedaan en we staan inmiddels een punt voor op WEC. We stonden ook eens zeven punten achter maar ik wist dat als we door zouden blijven vechten dat we nog een goede kans zouden maken. Maar zoals gezegd: alleen met volle overgave gaat het lukken." 

Spanje
Nu lonkt dus de titel en schijnt ineens het publicitaire licht op het volksclubje van Sportpark De Neervelden. Giel van Orsouw, al drieëndertig jaar trainer, krijgt nu wellicht de beloning voor al dat geploeter op die vele regenachtige trainingsavonden. Er waren toen geen schrijvende journalisten of klikkende camera's aanwezig. Nee, misschien een zaklamp van de materiaalman of na afloop een toegegooide balpen om de opstelling van zondag mee neer te kalken.  Als Van Orsouw  overigens tegenwoordig ergens een hekel aan heeft is het aan koud en slecht weer: "Haha. Dat is zo. Daarom vind ik het zo heerlijk om in Spanje te zijn. Aaaaa Viva Espanaaaaa...." De trainer resideert nu al redelijk vaak aan de Costa Blanca maar zal na dit seizoen permanent daar gaan wonen vanwege de gezondheid van zijn vrouw. Bij FC Schadewijk kon hij wat dat betreft met een gerust hart de trainingen overlaten aan zijn trouwe dienaar Dicky van den Akker. FC Uden zal zondag echter met snode plannen naar Oss komen. Trainer Eus Marijnissen: "We hebben de punten nog hard nodig misschien." Mocht Van Orsouw (59) straks echter met de schaal boven zijn hoofd staan dan is zijn jongensboek toch echt wel een beetje compleet. Zonder overdreven sentimenteel te doen is het een mooi verhaal dat één van de drie oprichters van FC Schadewijk achtendertig jaar later een al van tevoren aangekondigd afscheid kan bekronen met een historische kampioensschaal tussen de knuisten want de Ossenaren speelden nog nooit in de derde klasse. Zondag zal het waarschijnlijk ook de laatste keer zijn dat Giel van Orsouw als hoofdtrainer op de thuisbank van FC Schadewijk zal zitten. Het wordt hoe dan ook een speciale dag, de club roept alle fans, leden en oud-leden op om te komen.

Festilent    -     RKKSV     
FC Schadewijk    -     FC Uden     
SCMH    -     Avesteyn     
VOW    -     FC De Rakt     
WEC    -     Cito     
Nulandia    -     Maliskamp     
Vorstenbossche Boys    -     NLC '03

1.    FC Schadewijk 24-54        
2.    WEC 24-53       
3.    Nulandia 24-52  
4.    Festilent 24-47   
5.    NLC'03  24-36  
6.    SCMH 24-35   
7.    Avesteyn 24-34        
8.    Maliskamp 24-33    
9.    FC Uden    24-28      
10.  Vorstenbossche Boys    24-26   
11.  Cito   24-25    
12.  RKKSV    24-24        
13.  FC De Rakt    24-18        
14.  VOW    24-4   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant