Raoul Oomen (rechts) blijft in ieder geval bij UDI'19
Raoul Oomen (rechts) blijft in ieder geval bij UDI'19

UDI'19 doet gooi naar derde periode; Gemert wil heel blijven

Voetbal 2.363 keer gelezen

UDEN| UDI'19/CSU is nog steeds in de strijd om de derde periode binnen te halen. Met nog twee duels te gaan staan de Udenaren samen met Goes bovenaan. Het verschil tussen beide teams is slechts één doelpunt in het voordeel van de Parkzichters. Het resterende programma lijkt iets in het voordeel van Goes maar veel waarde kunnen we daar in de slotfase van een seizoen niet echt aan hechten. UDI'19 moet in ieder geval twee keer winnen en daarnaast niet slordig zijn op het gebied van doelsaldo.

Een plek in de nacompetitie zou toch nog een mooi prijsje zijn voor de Udenaren die hoe dan ook bezig zijn aan een kwakkelend seizoen. Een te smalle selectie, vele blessure etc etc. Iedereen kent het verhaal wel. Feit is in ieder geval wel dat UDI'19 gezien de mogelijkheden op sportief gebied al misschien wel tien jaar lang aan het 'underachieven' is. Natuurlijk promoveerde men een paar jaar terug ineens naar de derde divisie maar wie realistisch is weet dat het hier ging om een onverwachts cadeau dat...we zullen het er niet meer over hebben. Hoe dan ook blijft UDI'19 een fantastisch mooie club, een zogenaamde sleeping giant als het gaat om amateurvoetbal. En wie weet gaat dit seizoen hetzelfde scenario weer op als drie jaar terug. Ondertussen morren diverse betrokkenen 'of the record' alweer vanwege het uitblijven van versterkingen. Er wordt gewezen naar O.S.S.'20, Gemert en Blauw Geel waar 'wel wordt gescout'.

Raoul Oomen
Wat dat betreft was het mooi dat Raoul Oomen deze week aankondigde bij UDI'19 te blijven. De aanvallende middenvelder wachtte lang met bijtekenen vanwege de voorwaarden maar tegelijkertijd wimpelde hij ook belangstelling af van andere clubs. De jongeling wil er dus ook graag bij zijn als UDI'19 het 100-jarig bestaan gaat vieren. Overigens wordt het voor Oomen ook weer tijd om 'gewoon' dertig wedstrijden achter elkaar te voetballen want door blessureleed kwam hij al heel lang niet meer toe aan het opbouwen van structureel speelritme.Dat hij een belangrijke pion kan zijn in de toekomstplannen van de club staat echter buiten kijf en daarom is het mooi voor de tricolores dat hij blijft. Rondom Randy Hofmeijer, Koen van Boxtel en Joep van Geelkerken is nog niets officieels naar buiten gebracht maar de kans dat eerste twee genoemden doorgaan is nihil terwijl Van Geelkerken ook een ernstig twijfelgeval vormt. Tot nu toe is Wietse van Lankveld (Helmond Sport) vastgelegd als versterking richting het nieuwe seizoen. 

Juliana'31
Zondag dus naar Malden waar Juliana'31 wacht. Een lastige wedstrijd voor UDI'19 want de mannen uit Malden strijden zelf nog tegen degradatie. De kracht van de Maldenaren ligt vooral in het fysieke aspect, daarin zijn ze sterk. Een lastige middag ligt dus in het verschiet voor de Parkzichters die echter weten dat bij verlies het seizoen over is.

Gemert
Voor Gemert is het seizoen eigenlijk al dik en dik geslaagd. Met het winnen van de districtsbeker en het bereiken van de nacompetitie voldoen de Molenbroekers ruimschoots aan de doelstellingen. Een beetje insider weet dat Gemert met een relatief beperkt budget moet werken in vergelijk met vergelijkbare clubs dus dat maakt de prestatie des te knapper. Voor volgend seizoen is men er in geslaagd om alweer vijf zeer interessante spelers vast te leggen. Willem den Dekker komt van RKVV Erp en lijkt misschien geen grote vis maar geldt toch al jarenlang als een zeer interessant talent in deze regio. Sander Vereijken is een opwindende aanvaller van Mierlo Hout die met zijn eigenzinnige en directe spel zeker tot de verbeelding zal gaan spreken terwijl we het over Thijs van Pol natuurlijk niet eens hoeven te hebben. Daarnaast legde Gemert ook doelman Michel Merks vast die overkomt van Blauw Geel. Merks komt uit Boekel en is zeer talentvol. Bij Blauw Geel kwam hij niet aan de bak maar daar had hij dan ook Brahim Zaari voor zich, een absolute topkeeper voor amateurvoetbal begrippen. Al in een vroeg stadium werd Erwin van de Broek van ZSV vastgelegd. Van de Broek is een ervaren speler met ervaring in de Hoofdklasse die linksachter speelt maar ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Zondag speelt Gemert tegen IFC: heel blijven is het devies. Nagekomen reactie trainer Dennis Dekkers: “Heel blijven en winnen bedoel je. Rustig uitspelen is niet mijn DNA.” Waarvan bij deze acte.(tekst: Willy Rooyakkers)

VV Baronie    -     EHC     
Jong FC Den Bosch    -     SV Meerssen     
VV Gemert    -     IFC     
VV GOES    -     Nuenen     
Groene Ster    -     Halsteren     
SV Juliana '31    -     UDI '19     
OSS '20    -     BVC '12     
SC Woezik    -     VC Vlissingen

1.    OSS '20    28-61         
2.    VV GOES    28-52         
3.    Halsteren    27-50       
4.    UDI '19    28-46     
5.    VV Gemert    27-45       
6.    Jong FC Den Bosch    28-45         
7.    SV Meerssen    28-42       
8.    IFC    28-39         
9.    VC Vlissingen    28-38       
10.    Nuenen    28-38         
11.    Groene Ster    28-37         
12.    VV Baronie    28-33         
13.    BVC '12    28-30         
14.    SV Juliana '31    28-29      
15.    EHC    28-26        
16.    SC Woezik    28-17 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant