Giel van Orsouw, trainer van FC Schadewijk.
Giel van Orsouw, trainer van FC Schadewijk.
video

4H: FC Schadewijk haalt keihard uit; 'maar de strijd is nog niet gestreden'

Voetbal 1.170 keer gelezen

OSS | 38 jaar geleden was hij één van de oprichters van FC Schadewijk. Nu in 2018 stopt Giel van Orsouw als trainer van zijn oude liefde en gaat hij emigreren naar Spanje. Zeer waarschijnlijk neemt hij afscheid met de titel in de vierde klasse H. Volgende week is het kampioenschap een feit als er wordt gewonnen van FC De Rakt.

door Leon Voskamp

Tegen FC Uden was er al een kans op de titel als er zelf werd gewonnen en als concurrenten Nulandia en WEC zouden verliezen. Van FC Uden werd in ieder geval ruim gewonnen, maar ook Nulandia won ook, waardoor de titelstrijd volgende week beslist wordt.

Zwak FC Uden
FC Schadewijk had geen enkele moeite met het zeer zwakke FC Uden, dat wel meerdere spelers miste. Al in de eerste minuut opende Tom Vos de score en was het direct duidelijk dat de Ossenaren vol voor de winst gingen. Toch waren het de Udenaren die heel dicht bij de 1-1 waren. Enes Polat kon alleen doorlopen op het doel van Peter van Haaren -hij keepte omdat doelman Martin Roelofs samen met Younesse Ettahouri in Spanje bij een bruiloft was- maar in plaats van 'gewoon' binnen te schieten, probeerde hij het achter zijn standbeen. Een kansloze actie en hier had trainer Eus Marijnissen een daad kunnen stellen door hem direct te wisselen. Weg 1-1 en daarna was het alleen nog maar FC Schadewijk dat de klok sloeg. Voor rust liepen de Ossenaren uit naar 3-0 door goals van Bilal El Ghezaoui en Jordy Hoeks.


Trefzekere tweede helft
Met de eerder genoemden El Ghezaoui en Hoeks heeft FC Schadewijk twee spelers in de gelederen die veel te goed zijn voor de vierde klasse. Ook tegen FC Uden lieten ze zien toe te zijn aan een stap richting derde klasse. FC Uden was geen partij voor de ontkende Osse ploeg. Via Danny Laukes, Tom Vos, El Ghezaoui, Laukes, El Ghezazoui (wederom een Panenka-penalty, de keeper had de eerdere filmpjes op Kliksport niet gezien) en Benjamin Duah eindigde de wedstrijd in 9-0.



Trainer Giel van Orsouw
"Het verraste me ontzettend dat we zo snel op 1-0 kwamen. We konden toen vrijuit voetballen en bouwden de score uit naar 9-0. De ploeg verdient een groot compliment. De toeschouwers hebben vandaag de ploeg gezien die kampioen wil worden. De strijd is echter nog niet gestreden. Nulandia blijft nog hardnekkig meedoen. Volgende week tegen FC De Rakt gaan we absoluut niet voor het bekende puntje, maar voor de volle winst. Dat betekent promotie naar de derde klasse, historisch voor de club." 

Vorstenbossche Boys - NLC'03  3-1
FC Schadewijk - FC Uden 9-0
WEC - Cito 0-4
Festilent - RKKSV 1-1
VOW - FC De Rakt 6-2
Nulandia - Maliskamp 5-0
SCMH - Avesteyn 3-3

1.    FC Schadewijk 25-57       
2.    Nulandia 25-55
3.    WEC 25-53  
4.    Festilent 25-48   
5.    NLC'03 25-36 
6.    SCMH 25-36   
7.    Avesteyn 25-35        
8.    Maliskamp 25-33    
9.    Vorstenbossche Boys 25-29   
10.  FC Uden 25-28 
11.  Cito   25-28    
12.  RKKSV    25-25     
13.  FC De Rakt    25-18        
14.  VOW    25-7  

Avesteyn    -     Vorstenbossche Boys     
Cito    -     VOW     
Maliskamp    -     WEC     
NLC '03    -     Nulandia     
FC De Rakt    -     FC Schadewijk     
RKKSV    -     SCMH     
FC Uden    -     Festilent

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant