Afbeelding

4H: WEC haakt definitief af; Cito en Vorstenbosch doen goede zaken onderin

Voetbal 5.209 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| Zoals elders op deze pagina valt te lezen won FC Schadewijk met liefst 9-0 van FC Uden en lijkt het binnenhalen  van de titel volgende week een formaliteit. Nulandia won met 5-0 van Maliskamp en doet theoretisch nog mee terwijl WEC na de 0-4 thuisnederlaag tegen Cito definitief afhaakt. De Ossenaren doen daarmee zelf goede zaken in de strijd tegen degradatie. Vorstenbosch is al definitief vrij terwijl VOW voor het eerst dit seizoen een wedstrijd zegevierend wist af te sluiten. Festilent doet definitief mee aan de nacompetitie.

Nulandia had op eigen veld weinig moeite met Maliskamp. Op regelmatige wijze wisten de Nulanders met 5-0 te winnen. Luuk van der Doelen, Rik Korsten en Marco van Lokven zorgden voor een 3-0 ruststand waarna Tom van de Ven en wederom Geert Korsten de eindcijfers op 5-0 bepaalden. Nulandia staat nu op twee punten van lijstaanvoerder FC Schadewijk dat dus bij het laaggeklasseerde FC De Rakt volgende week alles in eigen hand heeft. De Rakt zal er niet veel aan doen want moet zich richten op de nacompetitie die snel daarna begint.

WEC - Cito 0-4

De gasten deden hele goede zaken in de race om klassenbehoud door bij WEC met liefst 0-4 te gaan winnen. De gastheren waren vooraf nog kansrijk in de race om de titel maar kunnen daar nu definitief een streep doorheen zetten. De nacompetitie is wat de mannen uit Wijbosch/Eerde wacht. De bezoekers wonnen door twee goals van Mindaugas Kalonas terwijl ook Alper Allici en Emre Gümüs het net vonden. De gasten lieten nog enkele hele grote kansen onbenut. WEC - trainer Bas van de Veerdonk: "Voor de pauze speelden we nog redelijk maar nadat Cito 0-1 maakte zakten we weg. Ik moet zeggen dat we vandaag ook wel zes spelers misten en dat was te merken maar dan nog is 0-4 wel ineens erg veel. Dat mag niet gebeuren, we konden het mentaal niet meer opbrengen. Cito heeft dan een vaardige ploeg om daar goed van te profiteren. Wij moeten ervoor zorgen dat we er weer staan als de nacompetitie begint en dat gaat zeker lukken."

Festilent - RKKSV 1-1

"Ik sta hier met een dubbel gevoel", zei Festilent-trainer Michel Kuijpers na afloop. Hij was blij dat men definitief vierde wordt door het gelijke spel tegen RKKSV (en daardoor deelname aan de nacompetitie is veilig gesteld) maar het spel was erg matig geweest en dat deed hem pijn. Festilent speelde slecht maar kreeg toch veel kansen. Men grossierde in het verkwanselen van die mogelijkheden. Toen maakte RKKSV ineens 0-1 en was het helemaal stormlopen geblazen . De gasten trokken een 6-3-1 muur op waar het moeilijk doorheen komen was. Uiteindelijk bracht een corner soelaas. Chiel van Hout werkte de 1-1 binnen.

VOW - FC De Rakt 6-2

"We zijn los!", jubelde VOW-coach Jordy van Boxtel met gevoel voor cynisme na afloop. De eerste zege is eindelijk een feit voor de mannen uit Zijtaart waardoor op de valreep deze schande de club werd bespaard. Via Boi Kennis werd het nog wel 0-1 maar schitterende goals van Mark van de Crommert betekenden 3-1. De laatste twee goals vielen na de hervatting en waren weergaloze afstandsschoten. De Rakt speelt nergens meer om en geloofde het daarna wel. Bart van de Laar maakte nadat het 3-2 was geworden er nog twee en Niels van Dommelen bepaalde de eindstand op 6-2. 

Vorstenbossche Boys - NLC'03 3-1

De gastheren speelden zich definitief vrij. Trainer Ruud Fleskens: "Dat is best een opluchting kan ik je verzekeren." Het was Luuk van Kessel die op prima aangeven van Marvin van Heeswijk na ruim een half uur voor 1-0 zorgde. Na de pauze tekende Niek van Sonsbeek voor 1-1 nadat de bal op de rand van buitenspel was voor gegeven. Daarna scoorde Luuk van Kessel opnieuw. Deze keer was het Jordy van Kessel die voor de assist tekende waarna er goed werd binnen gekopt: 2-1. Uiteindelijk was het Willlem van de Sanden die met een prima individuele actie Vorstenbosch in veilige haven schoot vanaf een meter of twintig: 3-1. Niet alleen vandaag maar voor het gehele seizoen.

SCMH - Avesteyn 3-3

SCMH speelde een prima eerste half uur en kwam zeer terecht met 2-0 voor. Mike Linders en Paul Daandels tekenden voor de goals. Trainer Fred Donkers: "Daarna een drinkpauze en de scheidsrechter liet al weer beginnen toen wij nog met een paar man bij de dug-out stonden. Zij scoorden daarop meteen. Een raar moment." Het was Teun van de Boom die scoorde: 2-1. Na rust scoorde Van de Boom nog twee keer. Eerst vanuit een scrimmage en daarna met een schot onderin de hoek: 2-3. Dat was onrechtvaardig voor SCMH dat vele kansen kreeg. Dat ging zo maar door maar de bal leek er niet in te willen. Totdat Bob van de Berg vlak voor tijd vanaf rechts laag onderin de hoek wist te vinden: 3-3. Donkers: "We zijn de laatste tijd weer compleet en dat is te zien. We krijgen enorm veel kansen maar maken er nog te weinig relatief gezien."

Vierde klasse H
Vorstenbossche Boys - NLC'03  3-1
FC Schadewijk - FC Uden 9-0
WEC - Cito 0-4
Festilent - RKKSV 1-1
VOW - FC De Rakt 6-2
Nulandia - Maliskamp 5-0
SCMH - Avesteyn 3-3

1.    FC Schadewijk 25-57       
2.    Nulandia 25-55
3.    WEC 25-53  
4.    Festilent 25-48   
5.    NLC'03 25-36 
6.    SCMH 25-36   
7.    Avesteyn 25-35        
8.    Maliskamp 25-33    
9.    Vorstenbossche Boys 25-29   
10.  FC Uden 25-28 
11.  Cito   25-28    
12.  RKKSV    25-25     
13.  FC De Rakt    25-18        
14.  VOW    25-7  

Avesteyn    -     Vorstenbossche Boys     
Cito    -     VOW     
Maliskamp    -     WEC     
NLC '03    -     Nulandia     
FC De Rakt    -     FC Schadewijk     
RKKSV    -     SCMH     
FC Uden    -     Festilent

VOW wint !! (Foto's: Arno Korsten)
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant