Om half vijf weet iedereen waar hij aan toe is
Om half vijf weet iedereen waar hij aan toe is Foto compilatie Peter Kuijpers

3C/D: Laatste loodjes in het amateurvoetbal komende (warme) zondag

Voetbal 2.897 keer gelezen

De laatste horde, de eindstreep ligt voor ons, The Final Countdown, allemaal metaforen die toepasselijk zijn voor de laatste speeldag in het amateurvoetbal. Komende zondag valt het doek voor de derde klasse D en 3C Zuid-1. Wie wordt kampioen wie degradeert of speelt nacompetitie. Zondag om 16.30 uur zijn al deze vragen beantwoord.

Door Peter Kuijpers

Avanti'31 sluit zondag af in Vught. De club maakte onder trainer Henry van Wanrooy een geweldige opmars. Kampioen overigens in deze klasse is Real Lunet waar de versterkingen zich uitbetaalden. Van Wanrooy: "Zondag Zwaluw wat een van de betere teams is in onze klasse en misschien wel overal langs grijpt. Vaak als Martin de Laat niet mee doet, als hij verplichtingen heeft bij PSV, zijn de resultaten een stuk minder. De prestatie die wij hebben neergezet is uniek en dat met eigen jongens. Ik zei Zondag tegen het team na de wedstrijd tegen Vlijmense Boys als je volgend seizoen 54 punten haalt dan word je kampioen. Zondag 3 juni is de wedstrijd van het seizoen om tegen Braakhuizen een ronde verder te komen in de periode voor promotie naar de 2e klasse, waar heel Avanti 31 naar toe leeft. Wij hebben tot de voorlaatste wedstrijden gestreden voor het behalen van de 2e plaats wat recht geeft op een thuis wedstrijd in de eerste ronde van de periode waar ik en Avanti 31 super blij en trots op zijn."

3C Zuid-1 Schijndel – Real Lunet
Zondag komt de kampioen naar het Zuideinderpark in Schijndel. Altijd dé vraag hoe zal zo'n team zich gedragen na een zware feestweek? Schijndel staat op een 12e plek met twee punten achterstand op de veilige 11e plek. Dan moet Schijndel winnen van Real Lunet en Haarsteeg moet verliezen van BMC wat vol gaat zondag voor de periode. Dus de kans bij winst op Real Lunet is groot dat Schijndel de dans voor klassenbehoud, met de voeten nat, gaat ontspringen.



Niels Voet: 'Eerst maar eens zien te winnen van Hapse Boys! Het is een derby hé'

Hapse Boys – Vianen Vooruit
Wie had dat ooit gedacht aan de Koekbakse straat dat Vianen Vooruit op de laatste speeldag nog volop kampioenskansen zou hebben. En daar is geen speld tussen te krijgen. De ploeg uit Vianen is natuurlijk wel sterk afhankelijk van het resultaat in Handel waar Sparta'25 bij winst kampioen is. Trainer Niels Voet: "Zondag eerst winnen van Haps. Dat zal niet makkelijk worden. Blijft een derby. Na de wedstrijd kijken we wat er op de andere velden gebeurd is. Hoop dat Handel en Boekel Sport hun sportieve plicht doen. In ieder geval voor ons een top seizoen in een spannende en mooie competitie."

DAW – Stormvogels'28
We kunnen ons voorstellen dat de getrouwen en trainer van Stormvogels'28 zich dit seizoen veel anders hadden voorgesteld. De club zal zich in de nacompetitie moeten proberen te handhaven in de derde klasse. Met het Kerstreces was de ploeg uit Siebengewald nog een middenmoter en liep twee wedstrijden achter op de rest. Vorig seizoen eindigde het team met trainer Jord Roos in 3C Limburg op een derde plek en werd winnaar van periode-2. Maar gingen er in de nacompetitie uiteindelijk uit in een dubbel met Venhorst. Dit jaar is het even slikken, maar het is niet anders. DAW zal vooral proberen geen schorsingen of blessures op te lopen zondag in het duel met Stormvogels. De Siebengewalders beginnen de nacompetitie in juni hoe dan ook met thuiswedstrijd.

Open wedstrijd
Rob van der Ven, trainer van DAW: "Komende zondag zal inderdaad alles in het teken staan van de nacompetitie en het mogelijke kampioenschap van DAW 2. Bij een overwinning thuis tegen Nooit Gedacht 2 zijn ze niet meer te achterhalen door Margriet 2. Voor ons is het zaak om geen verdere schade op te lopen en met een goed gevoel richting 3 juni te werken. Voor Stormvogels geldt in feite hetzelfde dus het zou zomaar wel eens een leuke open wedstrijd kunnen worden."

Volkel – Vitesse'08
Door een samenloop van omstandigheden en resultaten pakt Volkel dit seizoen overal mis op. Geen periode en geen kampioenschap en gedonder met de hoofdsponsor zijn geen lekkere dingen en overkomt je. Dus om het maar eens bot te stellen: een mager seizoen gemeten aan de status van de Volkelaren. Trainer Fabian Krebbers begon matig maar eindigt uiteindelijk op een tiende plek zoals het er nu uitziet. Zowel de Volkelse als Gennepse kicks kunnen na zondag de zolder op.

Boekel Sport – Berghem Sport
Boekel Sport speelde zich op de rand van de competitie alsnog vrij. Een vreemd seizoen voor de Boekelaren die successen met soms dieptepuntjes afwisselden. De harde winter met afgelastingen en blessure van onder andere defensieve sterkhouder Jelle Bouwman brak de club op. De laatste twee seizoenen eindigde Boekel sport in het linkerrijtje dus de huidige stand is de laagste in zes jaar waar het in het seizoen 2012-2013 kampioen werd in de vierde klasse.



Dennis Kroes: "Ik ga er vanuit dat Vianen Vooruit wint van Hapse Boys." 

Toetje
Zondag komt Berghem Sport naar De Donk. Voor Dennis Kroes, trainer van Berghem Sport, en zijn team een belangrijk duel. Voor Kroes de laatste competitiewedstrijd bij de club waar hij als geen ander hoopt op nacompetitie. De Berghemnaren zijn koploper in periode-3 waar Vianen Vooruit op drie punten staat. De doelsaldi zijn in het voordeel van Vianen Vooruit met +10 waar Berghem Sport +8 heeft. Winst voor Berghem Sport is nagenoeg noodzakelijk zondag in Boekel. Trainer Kroes: "ja zondag de laatste, maar wel een met hele grote belangen. Onze grote inhaalslag na de winterstop willen we dan ook belonen met nacompetitie. Boekel Sport zal het seizoen voor eigen publiek ook goed willen afsluiten, dus we zullen volle bak moeten. We hebben wel laten zien dat we in toppers konden pieken, dus dat vertrouwen nemen we mee zondag. Wij hebben wel wat goed te maken tegen hun waar we thuis met 1-5 verloren. Ik ga er ook vanuit dat Vianen wint van Haps want die hebben een veel mindere ploeg, zou mooi zijn als Vianen kampioen wordt en wij periode winnen. De ploeg is scherp en gretig en op het moment ook fit. We gaan zorgen voor een goed resultaat zodat we de trouwe supporters en vrijwilligers nog een mooi toetje bezorgen."



Tom Jacobs: 'We geven niets weg. Als ze kampioen willen worden moeten ze ons verslaan'

Handel – Sparta'25
Een ding is zeker: ze zijn er in Laarbeek niet zeker op. Geen echte derby, maar wel er dicht tegenaan. Handel heeft een mindere periode gehad met veel blessures en dat vertaalde zich in de uitslagen. Maar eenmaal compleet, hoe smal de basis ook, een ploegje om rekening mee te houden. Als je één op één vergelijkt hebben de Spartanen een beter team, maar wat zegt dat zondag om 14.30 uur aan de aftrap op de dan kolkende Eikenwal?

Niet blij
Tom Jacobs, trainer van Handel: "Zondag wordt een prachtige slotdag van de competitie. Zoals bijna ieder jaar wordt het kampioenschap pas op de laatste dag beslist in 3D en wij spelen daar een rol in door tegen Sparta'25 te spelen op ons mooie sportpark. Sparta'25 is bij winst kampioen en wij spelen alleen nog voor de statistieken. Dat wil echter niet zeggen dat we het Sparta'25 cadeau gaan doen. Als ze kampioen willen worden dan zullen ze ons op waarde moeten kloppen. We hebben in de uitwedstrijd bij Sparta'25 laten zien dat we van ze kunnen winnen. Ik denk niet dat ze blij zijn met 'Handel uit' als laatste wedstrijd. We gaan ons best doen voor een goed resultaat en daarna sluiten we het seizoen op een feestelijke manier af met een mooi feestje op ons sportpark. Dan worden de voetbalschoenen netjes opgeborgen om pas in augustus weer aan te trekken. Ik wens iedereen een fijne vakantie en tot volgend seizoen."

Olympia'18 – Excellent
Voor Olympia'18 is het zondag proberen zelf te winnen en dan afwachten. De enige constructie die de champagne zal openen op Sportpark Pelzer is als Sparta'25 verliest en Vianen Vooruit verliest of gelijkspeelt bij Hapse Boys. Gebeurt dit niet kunnen de Boxmeerse tassen bijna zeker naar de rommelzolder tot augustus. Geen periode en geen nacompetitie, maar er zijn op dit model nog een paar constructies mogelijk, die zullen we u besparen. Het beste is afwachten tot zondag 16.30 uur en zien wat eenieder is overkomen. Excellent, we zouden dit leuke team uit Oploo bijna vergeten, speelt geen rol meer. De club, inclusief trainer John Janssen, kijken terug op een meer dan goed seizoen met zeker een dikke voldoende voor 'gedrag en vlijt.'  

Nooit Gedacht – Nijnsel
Nijnsel maakt zich op voor de nacompetitie. Dat doet Nijnsel samen met lotgenoot Stormvogels'28 uit Siebengewald. Nijnsel zou gezien de huidige situatie een thuiswedstrijd spelen tegen Herpinia uit Herpen in 4G zuid-2. Afwachten dus omdat de verschillen uiterst gering zijn. Nooit Gedacht maakt zich op voor de nacompetitie en kan dus geen sores als kaarten en blessures gebruiken. Wolf Wannet trainer van Nooit Gedacht: "Zondag inderdaad een wedstrijd die voor beide ploegen nergens meer om gaat. Dat zijn niet de leukste wedstrijden om te spelen, maar in dit geval zullen we de wedstrijd gebruiken om ons voor te bereiden op de nacompetitie. Afgelopen zondag misten we een aantal spelers door een schorsing, zij gaan weer spelen zodat iedereen met ritme aan de nacompetitie kan beginnen. Ook enkele langdurige blessuregevallen lijken weer fit te worden, dus dat ziet er goed uit richting nacompetitie", aldus de scheidende Wolf Wannet die zich in augustus meldt bij Keijenburgse Boys.

Programma derde klasse C zuid-1
Zwaluw VFC-Avanti'31
Vlijmense Boys-Nieuwkuijk
Schijndel/De Wit-Real Lunet
FC Engelen-Taxandria
Wilhelmina-Sint Michielsgestel
BMC-Haarsteeg
ODC-RKDVC

Stand:
1.Real Lunet 25-58
2.Avanti'31 25-54
3.BMC 25-48
4.FC Engelen 25-42
5.Zwaluw VFC 25-41
6.ODC 25-38
7.RKDVC 25-38
8.Vlijmense Boys 25-31
9.Taxandria 25-31
10.Sint Michielsgestel 25-30
11.Haarsteeg 25-25
12.Schijndel/De Wit 25-23
13.Nieuwkuijk 25-22
14.Wilhelmina 25-14

Programma derde klasse D Zuid-2
Hapse Boys-Vianen Vooruit
DAW-Stormvogels'28
Nooit Gedacht-Nijnsel/TVE
Volkel-Vitesse'08
Boekel Sport-Berghem Sport
Handel-Sparta'25
Olympia'18-Excellent

Stand:
1.Sparta'25 25-46
2.Vianen Vooruit 25-45
3.Olympia'18 25-44
4.Volkel 25-43
5.Berghem Sport 25-41
6.DAW 25-38
7.Nooit Gedach 25-37
8.Handel 25-33
9.Excellent 25-32
10.Vitesse'08 25-32
11.Boekel Sport 25-29
12.Nijnsel/TVE 25-24 nacompetitie
13.Stormvogels'28 25-23 nacompetitie
14.Hapse Boys 25-17 degradeert

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant