Moment uit het duel Wilhelmina'08 en Prinses Irene
Moment uit het duel Wilhelmina'08 en Prinses Irene Foto's Ronny Raaymakers

Prinses Irene treft Venlosche Boys in finale na winst bij Wilhelmina'08

Voetbal 2.518 keer gelezen

WEERT – Twee gelijkwaardige ploegen streden vanmiddag om een finaleplek. De bezoekers uit Nistelrode waren een mespuntje beter wat zich ook uit in de 1-2 eindscore. Voor rust kwamen alle doelpunten van de thuisclub waarvan één in eigen doel. Martijn van Vught werd matchwinner met zijn treffer naar 1-2 in de 55e minuut.

Prinses Irene kwam op Sportpark Drakesteyn in Weert na 23 minuten op voorsprong nadat Wibe van Rooij zo hinderde dat een Limburgse verdediger de bal zelf achter zijn eigen doelman schoot. Wilhelmina'08 kreeg na een half uur een pingel die werd echter gemist. Twee minuten voor rust plaatste scheidsrechter Theelen de bal opnieuw op de stip, maar deze keer was het wel raak wat een 1-1 ruststand gaf. Trainer William van der Steen: "De eerste had ik mijn twijfels over, maar die andere klopte wel. Zo dom weggegeven door ons daar heb ik me wel wat kwaad over gemaakt."

Promotie
Na rust een beter Prinses Irene dat tien minuten na rust op 1-2 kwam. Tim van de Brand plaatste de bal exact op de kruin van spits Martijn van Vught die de Limburgse doelman kansloos liet. Van der Steen vervolgt: "Mooi doelpunt en in mijn optiek waren we iets beter dan onze tegenstander, dus neem ik me het voorrecht deze winst terecht te noemen. Zondag uit naar Venlosche Boys. Weer uit maar dat is de kromme en onrechtvaardige regeling voor clubs die hoger spelen. Maar we gaan voor de winst en promotie naar de eerste klasse." Koninklijke namen vanmiddag op Sportpark Drakesteyn waar Prinses Irene er met de gouden muiltjes vandoor ging.