Ulysses naar de finale van de nacompetitie.
Ulysses naar de finale van de nacompetitie.

Tom Driessen met Ulysses in de finale: 'Misschien heeft Festilent ook wel 'Heuvel-vrees''

Voetbal 770 keer gelezen

MEGEN | Gaat Ulysses zondag clubgeschiedenis schrijven door te promoveren naar de derde klasse? Volgens linksbuiten Tom Driessen is er geen druk bij zijn ploeg en ligt die wel bij tegenstander Festilent. "Die club is zoveel groter dan ons. Wij hoeven niet per se, maar gaan er uiteraard wel vol voor."

door Leon Voskamp

We blikken samen met Driessen terug op afgelopen zondag toen Herpinia met 3-5 aan de kant werd gezet. De Megenaar maakte zelf de 1-3 kort voor rust en de 1-4 in de tweede helft. "Onze trainer Sander Janssen had in de rust al gezegd dat Herpinia nooit opgeeft en dat kwam uit. Ze kwamen snel terug tot 3-4 en toen kwam een drinkpauze ons goed uit. Mooi dat we de 3-5 maakten, dat was de beslissing in de wedstrijd. Beide ploegen hebben het publiek in ieder geval een mooie wedstrijd voorgeschoteld."

Ongeslagen
Ulysses is dit seizoen onverslaanbaar op het eigen Sportpark Den Heuvel. Alleen kampioen Constantia pakte een puntje in Megen. "Er staan veel supporters langs de lijn en die zorgen voor een goede sfeer. Nu in de nacompetitie zal het nog veel drukker worden. Veel ploegen hebben 'Heuvel-vrees'. Misschien dat Festilent stiekem ook wel zenuwachtig is." Hoe is het met zenuwen bij de Megenaren gesteld? "Ik ben eigenlijk wel kalm. Vorig seizoen waren we in de nacompetitie veel meer gespannen. Toen hadden we het idee dat we moesten promoveren. Dit seizoen waren we samen met OKSV de gedoodverfde degradatiekandidaat. Maar moet je kijken waar we nu staan. Ook als we het niet halen, kunnen we terugkijken op een fantastisch seizoen. Maar we gaan uiteraard voor een goed resultaat." 

Feest
Winst op Festilent betekent promotie naar de derde klasse. Nog nooit speelde de Megense club zo hoog. "Als we promoveren, barst er een groot feest los. Half Megen loopt dan ongetwijfeld uit, het zal nog lang onrustig blijven. Stel dat we de derde klasse ingaan, dan hoeven we daar echt niet kansloos te zijn. We hebben een sterk collectief en jongens die een goal kunnen maken. En waren we dit seizoen ook niet een belangrijke kandidaat om te degraderen?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant