Nieuwe mogelijkheden voor herkansers
Nieuwe mogelijkheden voor herkansers
+Update HVCH

Herkansing op herkansing volgen elkaar op in Zuid-2

Voetbal 1.911 keer gelezen

De KNVB Zuid-2 kwam vandaag met enkele wijzigingen op het aflopende programma van komende zondag. Er is nog hoop voor de verliezers zondag. Lees dit verhaal van de KNVB over het elastiek van de nacompetitie dat tot ons kwam. Bron KNVB.

'Vandaag is door De Graafschap bevestigd dat zij na dit seizoen niet meer met hun beloften team deelnemen aan de piramide. Dit betekent dat hierdoor een open plaats ontstaat in de hoofdklasse zondag. Consequentie hiervan is dat op zondag 24 juni op neutraal terrein een beslissingswedstrijd wordt ingepland tussen de verliezend finalisten van de nacompetitie. De winnaar plaatst zich voor de Hoofdklasse zondag. De verliezer plaatst zich voor de 1e klasse. (Dit heeft dan betrekking op de wedstrijden Alcides - DEM RKVV en Hoogland - HVCH.'

Zuid-2
Als gevolg daarvan is landelijk geloot dat district Zuid-2 vanuit de nacompetitie voor de extra opvulling van de 1e klasse en lager moet zorgen. Deze opvulling vindt als volgt plaats: Extra promotie naar 1e klasse: Venlosche Boys én Prinses Irene hoeven de finale niet te spelen en handhaven/promoveren beiden naar de 1e klasse.

Extra promotie naar tweede klasse:
De verliezende finalisten van VV ALFA SPORT - Heksenberg en DAW - Berghem Sport spelen op 24 juni op neutraal terrein een beslissingswedstrijd voor extra promotie.

Extra promotie naar 3e klasse:
De beste verliezende finalist handhaaft zich/promoveert naar de 3e klasse. Deze beste verliezende finalist wordt bepaald naar aanleiding van de drie resultaten in deze nacompetitie na 90 minuten (evt. verlengingen worden dus niet meegenomen). In eerste instantie is het aantal behaalde punten bepalend. Is ook dat gelijk, dan beslist het doelsaldo. Is ook het doelsaldo gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór doorslaggevend. Is ook dat gelijk, dan beslist het lot.

Extra promotie naar 4e klasse:
De beste verliezende finalist handhaaft zich/promoveert naar de 4e klasse. Deze beste verliezende finalist is bepaald naar aanleiding van de resultaten in deze nacompetitie na 90 minuten (evt. verlengingen worden dus niet meegenomen). In eerste instantie is het aantal behaalde punten bepalend. Is ook dat gelijk, dan beslist het doelsaldo. Is ook het doelsaldo gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór doorslaggevend. Op basis hiervan heeft Gassel recht op extra promotie naar de 4e klasse.'

Competitieleider senioren Zuid2
Marcel Le Blanc

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant