DAW promoveert naar de tweede klasse KNVB door winst op Alfa Sport
DAW promoveert naar de tweede klasse KNVB door winst op Alfa Sport Foto Peter Kuijpers - Ingrid Willems

DAW: 'Eind goed, al goed' en promoveert naar tweede klasse

Voetbal 4.235 keer gelezen

SOMEREN – Na de vreselijke zeperd een week geleden tegen Berghem Sport spoot vanmiddag de champagne op De Potacker in Someren. Met 4-2 won DAW van VV Alfa Sport al zag het daar lang niet naar uit. Na een 0-2 ruststand door Corik Megens en een pingel van Mark Megens werd het na rust gelijk. Echter Robbert Knipping en Corik Megens met zijn tweede lieten de kurken knallen. Alfa Sport was de best voetballende ploeg, maar de doelpunten kwamen van DAW en daar gaat het in voetbal tenslotte om.

Door Peter Kuijpers

Het is bijna juli en DAW is nog aan het voetballen. Eigenlijk een raar idee als je op weg naar Someren dit tot je laat komen. Het overkwam de ploeg uit Schaijk die als geen ander deze promotie toekwam. Vaak stabiel voetballend nooit in een echte dip. Dat maakte de wrange nederlaag vorige week thuis tegen Berghem Sport alleen maar Schrijnender. Vandaag kon dat allemaal worden rechtgezet op het kunstgrasveld van de Potacker in Someren. Het werd vooral voor de rust een bikkelhard duel waar scheidsrechter Ron Souwen het maar druk mee had, maar de arbiter uit Tilburg verloor geen moment grip op het duel.

Nuance
Alfa Sport begon sterk aan het duel en greep DAW van begin af aan bij de keel. Pas in de zesde minuut wedstrijd kwam DAW voor het eerst in de zestien van de Limburgers. Al snel bleek dat doelman Roel van Kempen geen hoogvlieger was. Het was naar verluidt al de vierde doelman die dit seizoen onder de lat stond bij Alfa Sport door blessures geteisterd. Aan de 0-1 van DAW uit een corner na negen minuten door Corik Megens kon hij overigens niets aan doen. Alfa Sport bleek best aardig te kunnen voetballen en kreeg zeker drie honderd procent kansen, maar die bleven onbenut. In de 19e minuut veerde DAW op bij een kopbal van Corik Megens die de lat deed schudden. Na een half uur kwamen de Schaijkenaren zelfs op 0-2 nadat Mark van de Ven onderuit ging binnen de zestien. Souwen bedacht zich geen moment en wees naar de stip. Enige nuance bij deze beslissing had gemogen. Aan Mark Megens is zo'n klusje dan wel besteed en roste de 0-2 binnen wat tevens de ruststand was.

Gouden wissel
Na rust kreeg het DAW moeilijk. Alfa Sport ging beter voetballen en de wissels die trainer Michel Broeders doorvoerde bleken een grote verbetering. De beloning kwam al na twee minuten met een fraai gedrukt schot van Stan Wolters naar 1-2. DAW ging er krampachter door spelen. Toch bleven de Schaijkse uitvallen gevaar opleveren. De defensie verkeek zich met regelmaat op de rappe omschakelingen van DAW, maar renderen deed het niet. Over een gouden wissel gesproken. In 72e minuut kwam Feddo Mobers in het veld en met zijn eerste balcontact scoorde hij met een lage volley de gelijkmaker. DAW leek opnieuw een nederlaag tegemoet te kunnen zien. Maar Alfa Sport verkeek zich behoorlijk op het wapen dat de ploeg immer achter de hand heeft: de snelle omschakeling. Geen handelsmerk van DAW, maar als het moet is hij plots daar. Met twee razendsnel uitgevoerde counters en vreselijk geklungel van Alfa Sport achterin stond het binnen twee minuten 2-4 door treffers van Robbert Knipping en Cork Megens.