Spelmoment uit de wedstrijd UDI'19/CSU - Gemert
Spelmoment uit de wedstrijd UDI'19/CSU - Gemert Foto's: Gerard Beekmans
+video

UDI'19/CSU hengelt eerste prijs binnen met 3-1 winst op Gemert

Voetbal 571 keer gelezen

ODILIAPEEL – Het terras puilde weer uit op Sportpark De Smelen. Je moet vroeg zijn wil je plaats kunnen nemen achter een tontafeltje. Het was met rond de dertig graden tevens warm, maar voor de beide teams geen reden om in de kleedkamer te blijven. Om exact 17.00 uur zette scheidsrechter Charles Kezer uit Loosbroek de twee teams in beweging. Uiteindelijk won UDI'19/CSU met 3-1 en mocht zich eigenaar noemen van de PK Kroef bokaal.

Door: Peter Kuijpers

Voor de twee nieuwe trainers bij respectievelijk UDI'19/CSU en Gemert was het nog puzzelen. Geen van beide teams konden de wensopstelling ten berde brengen. Wellicht ook niet nodig zo vroeg in de oefenperiode. Gemert trainde al een paar weken langer omdat de club elk jaar tegen Helmond Sport speelt vroeg in Juli. Gemert liet spits Thijs van Pol nog buiten het team. De ex FC Oss speler traint voluit maar wil nog even wachten met zijn rentree na een langdurige rugblessure. Nieuwelingen Jori Vermeulen en Willem den Dekker (beiden een ruime voldoende) kregen een basisplek zo ook jongeling Roy Olieslagers. Bij UDI'19 stond nieuwe doelman Aria Hashemi onder de lat gade geslagen door zijn volledige Iraanse familie waaronder vader  Amir Hashemi die diverse clubs hier in deze regio getraind heeft. Verder de bekende namen waar Dick Smits onder anderen op de bank begon.


Willem den Dekker in het mooie zwart-witte tenue van Gemert, Rinke Pennings heeft er geen oog voor

Jaap Kerkhof
Gemert begon sterk in Odiliapeel en drong de Udenaren zeker 25 minuten lang terug op eigen helft waar Hashemi een paar maal reddend zijn aandeel had. Sydney Gakpo speelde iets te ver ingezakt waardoor aanvallers Sam Wassenberg en Raoul Oomen te weinig in balbezit kwamen. Na de drinkpauze veranderde dat beeld. Gapko speelde hoger en Jaap Kerkhof kwam een paar maal op links gevaarlijk langs de lijn opzetten. Uit het niets werd het plots 1-0 voor UDI'19 nadat Sam Wassenberg van dichtbij, met dank aan Gakpo, doeltreffend mocht uithalen. Het leek door opnieuw door Wassenberg 2-0 te worden, maar de goal werd wegens buitenspel geannuleerd. Roald van Hout schoot op slag van rust nog rakelings over het doel van Hashemi.


Raoul Oomen haalt uit

Poort
Na rust herstelde de krachtsverhoudingen binnen het veld .Gemert kwam met regelmaat voor het doel van Nick van der Horst die Hashemi in de tweede helft verving, maar kwam niet tot scoren. Daarop was het wachten tot 35e minuut met een doelpunt van de ingevallen Ralf Kemper die de zaken weer gelijk trok. Bij Gemert ging de poort vaak iets te wijd open en dat moet je niet doen als Wassenberg je tegenstander is. Handig glipte hij door het zwart-witte blok en zette UDI'19 weer op voorsprong. De wedstrijd kreeg een iets te overdreven uitslag bij een overtreding van Justin Houwers op  Lars van Geelkerken die werd bestraft met een pingel. Rinke Pennings mocht succesvol uithalen naar 3-1.


Aria Hashemi redt

De startopstellingen
Gemert - Bono Barten, Jens Leijten, Jori Vermeulen, Bram Jacobs, Kees Brugmans, Justin Houwers, Thijs Fonken, Dennis Groen, Jasper Lalisang, Willem den Dekker, Roy Olieslagers.

UDI'19/CSU –Aria Hashemi, Jurre Massa, Rinke Pennings, Nick van Dijk, Jaap Kerkhof, Wietse van Lankveld, Roald van Hout, Sam Wassenberg, lars van Geelkerken, Sydney Gakpo, Raoul Oomen.

Impressie van UDI'19 -Gemert en gesprekken met Reinald Boeren van Gemert en Stefan Hoogsteder trainers van respectievelijk Gemert en UDI'19/CSU na afloop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant