Terry Steenbergen scoorde de fraaie 6-3
Terry Steenbergen scoorde de fraaie 6-3 Foto: Peter Kuijpers

Doelpunten voldoende bij Blauw Geel'38/Jumbo – De Bataven: 6-3

Voetbal 1.629 keer gelezen

VEGHEL | Maar liefst negen treffers vielen er te bewonderen in het duel tussen Blauw Geel'38 en Hoofdklasser De Bataven uit Gendt. Vijf voor rust en nog vier in de tweede helft. De mooiste was van invaller Terry van Steenbergen die met een knap gedrukte volley de doelman van De Bataven voor de zesde maal de bal uit het net liet halen.

Het was pittig warm op lunchtijd van 13.00 toen scheidsrechter De Kleine uit Mierlo af liet trappen. Het was voor de Veghelaren de tweede wedstrijd binnen drie dagen als slotactiviteit aan het trainingsweekend. Koen van de Zanden (sluit dinsdag aan)  was nog met vakantie en Rick Polman, Hidde van Dijk (prima wedstrijd vrijdag), Martijn van Kessel en Keepers Sebastiaan de Schouwer bleven geblesseerd aan de kant. Mark Dobbelsteen lijkt na vijf maanden weer fit en speelde ruim een uur verdienstelijk.

Counters
Blauw Geel'38 nam via twee maal Joey Hellstern binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong eer de bezoekers wat terug konden doen naar 2-1. Yevhenny Marceli was in tweede instantie de maker van 3-1 waar Danny Verbakel de 4-1 ruststand voor zijn rekening nam. Na rust gaven beide trainers het sein wisselen, maar ondanks dat bleef de wedstrijd boeien met fraaie staaltjes voetbal aan beide zijden. Bij Blauw Geel'38 kregen onder anderen de overgekomen jeugdspelers Terry van Steenbergen, Teun Vlassak en Timo van Dalsum een kans zich te bewijzen. Amper begonnen was het aanvoerder Sander Egmond die af mocht ronden naar 5-1 waarna de gasten via twee razend snel uitgevoerde counters terug kwamen naar 5-3. Het laatste woord was voor Blauw Geel'38 waar Steenbergen via een fraaie halve omhaal de 6-3 eindstand bepaalde. Zaterdag speelt Blauw Geel'38 om 18.00 uur een oefenduel thuis tegen eersteklasser HVCH uit Heesch.

Begin opstelling: Brahim Zaari,Jean-Claude van Aanhold,,Martijn van Loon, Tom Beissel,  Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Danny Verbakel, Joey Hellstern,Yevghenny Marceli.