De Rusheuvel.
De Rusheuvel.

Bram Eltink (O.S.S.'20): 'Bekerwedstrijd tegen Noordwijk leeft zeker bij ons'

Voetbal 571 keer gelezen

OSS | Bram Eltink is één van de nieuwe gezichten in de selectie van O.S.S.'20. De 26-jarige verdediger kwam over van De Treffers en hoopt in Oss een basisplaats af te dwingen als linksback.

door Leon Voskamp

Eltink -die in de jeugd van N.E.C./FC Oss en FC Den Bosch voetbalde- speelde vorig seizoen veel bij De Treffers. Na de winterstop kwamen echter nieuwe spelers naar de Groesbeekse club en kwam hij tot weinig speelminuten. "Er was interesse van meerdere clubs en ik heb goede gesprekken gehad. Mijn gevoel was het best bij O.S.S.'20. Een grote club die uit gaat komen in de Derde Divisie, een mooi niveau. Bovendien ken ik met René Geerts en Erwin Stadhouders al twee selectiespelers." De eerste weken was het even wennen voor de inwoner van Oosterhout. "Er staat voor mij een nieuwe groep en de trainer kende ik ook nog niet. Maar het bevalt me uitstekend. Er staat een kwalitatief sterke spelersgroep waarbij de spelers weinig voor elkaar onder doen. Het is ook een gezellige groep, we hebben al een aantal leuke activiteiten gedaan." Eltink beschrijft zichzelf als een aanvallende linksback. "Ik ben een voetballende verdediger en kom graag mee op. Ik kom dan wel van De Treffers, maar een garantie op een basisplaats heb ik niet. Ook ik moet me uiteraard bewijzen en hard werken om een basisplaats te veroveren."

Bekerwedstrijd
O.S.S.'20 speelde in de voorbereiding al meerdere wedstrijden. Zo werd er onder andere maar nipt met 1-0 verloren van profclub Al Nasr en werd Tweededivisionist GVVV knap met 4-1 aan de kant gezet. Komende zaterdag komt Noordwijk -de kampioen van de zaterdag Hoofdklasse B- naar de Rusheuvel in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Winst levert een wedstrijd op tegen IJsselmeervogels. "Het is een wedstrijd die zeker leeft bij ons. Hier doe je het voor en we hebben zin om te knallen. Noordwijk heeft uit informatie die we hebben gehad, een heel goede aanval en verdedigend staat het iets minder. Wij willen een goed resultaat neerzetten en de club nog meer op de kaart zetten."

Doelstelling
O.S.S.'20 wil als nieuwkomer in de Derde Divisie volgens Eltink het liefst eindigen in het linkerrijtje. "We weten als nieuweling niet precies wat we moeten verwachten. Maar als we spelen net zoals tegen GVVV, dan gaan we zeker voor het linkerrijtje."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant