Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Rondje langs de trainers in de vierde klasse I: Nulandia belangrijkste kampioenskandidaat

Voetbal 2.816 keer gelezen

Wat mogen we komend seizoen verwachten van de vierde klasse I? We vroegen het de trainers en ook wat ze van de indeling vinden.

Lars van Kan (Ravenstein)
"De competitie-indeling kon voor ons niet ongelukkiger uitvallen dan dat het vorig seizoen deed met alle verre uitwedstrijden, dus daar klagen we zeker niet over. Dat we in de sterke vierde klasse regio Oss/Veghel zijn ingedeeld, nemen we dan maar op de koop toe. Ik verwacht bovenin een slopende titelstrijd met kwalitatief sterke en ervaren ploegen als Nulandia, DVG, Cito, WEC en Nijnsel. Daarnaast heb ik van collega-trainers vernomen dat SCMH, Boskant en Avesteyn ook beschikken over een sterke ploeg. Herpinia is ook versterkt ten opzichte van voorgaand seizoen, dus het wordt een leerzame ontdekkingsreis voor ons. Gezien het feit dat wij de enige promovendus zijn, zullen we dan ook wel getipt worden als degradatiekandidaat nummer 1. De gemiddelde leeftijd van ons elftal ligt rond de 20 jaar, dus dat spreekt ook niet in ons voordeel. Van de andere kant kunnen we alleen maar groeien. Onze spelersgroep heeft in de afgelopen twee jaar gigantische stappen gezet aan de bal. Ik verwacht dat ons niveau zonder bal gaat bepalen of we een goede klassering kunnen neerzetten. Het talent is zeer zeker aanwezig. Wanneer we dat kunnen koppelen aan een flinke dosis strijdlust zijn we bij voorbaat zeker niet kansloos om één of meerdere ploegen onder ons te houden. Samen met onze fanatieke aanhang gaan we alles op alles zetten om onze doelstelling te realiseren: handhaving."

Frank Kusters (Herpinia)
"We zijn in een hele andere competitie ingedeeld. Alleen SDDL is nog over van vorig seizoen. Denk wel dat de competitie een stuk sterker is met Nulandia en Cito als kampioenskandidaten. Verder kun je pas na zes a zeven wedstrijden iets zeggen van de doelstelling omdat het allemaal nieuwe ploegen zijn voor ons. Leuk is de derby tegen Ravenstein. Wij zijn er zelf denk ik ook sterker op geworden, dus we gaan het zien."

Antwan van Rijn (SDDL)
"Een leuke competitie met een aantal bekende tegenstanders en trainers. Maar ook een aantal nieuwe clubs, waarvan Ravenstein samen met Herpinia en NLC'03 mooie derby's voor ons zijn. Tevens vind ik het een mooie uitdaging om Nulandia en Avesteyn ook te ontmoeten in deze klasse. Het lijkt mij een klasse waar alle teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Met Nulandia, WEC en het versterkte Herpinia gelden als favorieten. Onze doelstelling is handhaven en proberen om in een periode mee te kunnen doen. Ondanks het verlies van onze spits Daan Klievink die naar HBV is vertrokken."

Fred Donkers (SCMH)
"Deze klasse is wel een beetje waar we op gehoopt hadden. Wie er kampioen wordt in deze klasse zal veelal afwachten zijn wat de ploegen die gedegradeerd zijn en wat de ploegen erbij hebben gekregen. Ik denk dat Cito en DVG de twee ploegen zijn die uit gaan maken wie er kampioen wordt en dat er dan genoeg ploegen zijn die strijden om de plaatsen 3 tot en met 5 voor de nacompetitie."

Bas van de Veerdonk (WEC)
"De indeling is wat mij betreft prima en zoals verwacht. Persoonlijk had ik het leuk gevonden als Den Dungen uit Zuid 1 erbij was gekomen. Maar dat mag niet zo zijn. Dat is mijn oude club waar ik zelf altijd gespeeld heb. Het is ieder jaar even afwachten hoe ze indelen. Je ziet nu de hoek uit Uden wegvallen waardoor DVG, Nijnsel en Boskant terugkomen. Ik denk een sterkere competitie met meer voetballende ploegen die weinig voor elkaar onderdoen. Nuland is in mijn ogen wel weer een titelkandidaat. Cito is flink versterkt maar ook afwachten hoe dat gaat. Met Nijnsel en DVG heb je twee teams uit de derde klasse. Dus genoeg teams die strijden voor de bovenste plekken. Daarbij rekenen we onszelf ook bij. We hebben vorig jaar een goed seizoen gehad met nacompetitie. Ons doel is nog steeds hetzelfde. We willen meedoen om de bovenste plaatsen en al dan niet via de nacompetitie proberen promotie te bewerkstelligen naar de derde klasse. Maar er zijn veel kapers op de kust die dat ook willen. Met WEC zijn we als team wel compleet gebleven en zijn en geen spelers gestopt of elders gaan spelen. Alleen Yoeri Verbakel komt terug vanuit Schijndel en zijn er enkele talentvolle spelers die de stap naar de selectie maken. Al met al hebben we weer een mooie groep. Het belooft een spannend seizoen te worden waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn."

Mayk van Driel (Boskant)
"Wij hopen met Boskant in het linkerrijtje te spelen. Als alles een beetje fit blijft hopen we mee te doen om een periodetitel, maar dat willen de meeste teams. Ik vind het een pittige klasse met weinig verschil tussen de teams. Nulandia zou normaal gesproken favoriet moeten zijn en ik ben benieuwd naar Cito dat zich toch behoorlijk versterkt heeft. Leuk zijn de derby's tegen Nijnsel en DVG, altijd mooi met veel publiek."

Hugo van de Sande (Avesteyn)
"We hebben een mooie competitie. Het zal spannend worden want iedereen kan denk ik van elkaar winnen. Ik denk wel dat Cito en Nulandia de grootste kanshebbers zijn voor de titel. Maar DVG en Nijnsel komen natuurlijk ook terug uit de derde klasse. Wij zullen strijden voor een plaats bij de eerste vijf en gaan kijken of er een periode inzit."

Ruud Fleskens (Vorstenbossche Boys)
"Vorig seizoen hebben we te wisselvallig gespeeld, van de bovenste winnen en van de onderste verliezen. Ik hoop dat we wat stabieler kunnen worden in onze speelwijze. Als dat lukt, kunnen we goed meedraaien in deze klasse. Het is een mooie maar ook zware klasse. Voor de titel denk ik dat Nulandia een goede kans maakt. Die ploeg heeft vorig seizoen, qua inhoud, de meeste indruk gemaakt."

René van der Putten (NLC'03)
"Naar mijn mening is de competitie dit jaar iets sterker als vorig jaar en zitten er een paar relatief onbekende ploegen bij die redelijk ver bij ons vandaan zijn zoals Nijnsel, Boxtel en DVG. DVG en Nijnsel zie ik als de favorieten en vlak Cito niet uit dat zich enorm heeft versterkt. Het is een mooie en uitdagende competitie. Wij proberen ons zo snel mogelijk veilig te spelen en onze relatief jonge groep verder door te ontwikkelen."

Yavuz Demirci (Cito)
"De indeling is prima. Veel nieuwe clubs, ik ken alleen Herpinia, Ravenstein en SDDL niet. Ik denk dat Nulandia de favoriet is al weet ik niet wat ik moet verwachten van degradant Nijnsel. Wij willen onze technische lijn voortzetten van afgelopen seizoen waarin we goed verzorgd voetbal hebben gespeeld. Nu moeten we wel wat meer resultaat halen. Het is aan ons om onszelf veel meer belonen dan afgelopen seizoen, dan kunnen we een hele belangrijke rol spelen bovenin."

Marc van Delft (Nulandia)
"Wij willen met Nulandia mee doen voor een periode en bij de bovenste vijf ploegen spelen. Er zijn voor mij persoonlijk heel veel onbekende clubs bij, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Ik denk dat er veel ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn en dat Cito daar boven uitsteekt en de grote favoriet is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant