Joey Hellstern op snelheid richting de achterlijn Foto's Peter Kuijpers
+Video

Blauw Geel'38/Jumbo machine hapert in generale voor Urk

Voetbal 1.445 keer gelezen

Het werd de derde overwinning met 2-1 in de oefenperiode tot nu toe. De Veghelaren heerste op alle fronten maar ontbeerde creativiteit om het overwicht in doelpunten om te zetten. Na rust werd het niet beter en deed het met fase pijn aan de ogen.

HVCH is nog maar amper met de training begonnen en heeft dit weekend het traditionele trainingskamp. Toch was de ploeg bereid om het wedstrijdvacuüm bij Blauw Geel'38 in te vullen na  het afhaken van TEC. Trainer Niels van Casteren bracht nagenoeg hetzelfde team weliswaar met een paar noodzakelijke aan passingen. Onder anderen vaste waarde Desley Schilders is nog niet fit. De ontstoken teen geneest prima, maar daar is een kuitblessure bijgekomen die behoorlijk wat zorgen baart. Om die reden speelde Edwin Huibers (goede wedstrijd) centraal achterin naast Erik van Loon.Koen van der Zanden (sloot deze week weer aan na vakantie) en Rick Polman begonnen onder anderen op de bank. Blauw Geel'38 heerst voor rust, maar bracht te weinig voorin. Vaak was het een grote rondo op het middenveld die uiteindelijk niets opleverde. De beste kans was er voor rust nog voor zwoeger Joey Hellstern, maar zijn schot ging van dichtbij naast.

Mustafa Guler
Na rust bleven de Veghelaren heersen, maar veel balbezit rechtvaardigt nooit een overwinning. De wissels mochten hun hesjes uittrekken en kwam iedereen aan spelen toe. Onder anderen Rick Polman, Koen van der Zanden, Terry Steenbergen en Martijn van Kessel kwamen binnen het team. Veel mogelijkheden wisten de Veghelaren zich niet meer te scheppen. HVCH kwam zelfs op voorsprong uit een scrimmage scoorde Lars van Lee. Blauw Geel'38/Jumbo vermande zich en dat had resultaat. Een fraai afbuigend afstandsschot van Mustafa Guler liet de verstijft staande HVCH keeper Brian van Vialle kansloos. In de slotminuten waren het toch de Veghelaren die met de winst gingen lopen. Rick Polman schoot raak en gaf met zijn eerste treffer voor de Veghelaren een positief visitekaartje af.

Basis opstelling Blauw Geel: 38/Jumbo: Brahim Zaari,Jean-Claude van Aanhold,,Edwin Huibers, Erik van Loon, Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Danny Verbakel, Joey Hellstern,

Urk
Blauw Geel'38 maakt zich op voor het KNVB bekerduel met zaterdag Hoofdklasser Urk. De ploeg uit het pittoreske vissersdorp won na verlenging en strafschoppen van zondag Hoofdklasser SDO uit Bussum. Begin volgende week komen we terug op deze wedstrijd die komende woensdag om 20.00 uur begint.

Gesprek met Maarten van Vugt, trainer van HVCH na afloop van Blauw Geel'38 - HVCH