Rene Geerts. (Foto: Mark Pouwels)

O.S.S.'20 loopt tegen onnodige nederlaag aan

Voetbal 752 keer gelezen

OSS | Het was een emotionele week voor O.S.S.'20. Na het overlijden van clubicoon Mari Verbruggen werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen USV Hercules een toespraak gehouden en er was een minuut stilte. De Ossenaren wilden Verbruggen maar wat graag eren met een overwinning, maar dat zat er niet in. Tegen de verhouding in wonnen de Utrechters met 0-2.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van USV Hercules. O.S.S.'20 kreeg ook meerdere grote kansen, maar geen enkele ging er in. Zo bleef een inzet op de doellijn liggen, belandde een kans op de paal en werd een bal net voorlangs geschoten. "USV Hercules kwam in de hele helft twee keer over de middenlijn en één scoorden ze (Michel Goossensen, red.). Ze loerden op kansjes, dat deden ze slim", aldus O.S.S.'20-trainer Bertran Kreekels.

Magere tweede helft
Kreekels hoopte dat zijn ploeg in de tweede helft het krachtsverschil zou belonen met een doelpunt. "Maar het spel was minder dan de eerste 45 minuten. Op dat moment heb je jongens nodig die het verschil maken, maar die waren er vandaag niet. Al snel kwam USV Hercules met tien man te staan (twee keer geel), maar daar wisten we niet van te profiteren." Via een penalty van oud-prof Jeffrey Vlug werd het zo'n kwartier voor tijd 0-2, waardoor de wedstrijd beslist leek. Kort daarna mocht echter ook Rob van Sonsbeek een strafschop nemen. De spits faalde. "Anders waren we terug in de wedstrijd geweest. Het was typerend voor de wedstrijd."

Opstelling O.S.S.'20: Ralph Vos, Ferdy van den Berg, Teun van Grunsven (70. Rob van Eck), Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg (75. Joep van de Rande), Rene Geerts, Tom Pijnenburg (60. Jos Peltzer), Tony de Groot, Rob van Sonsbeek en Bob van Lith.