JVC Cuijk verraste koploper GOES. (archieffoto: Gerno de Haas)

JVC Cuijk verrast met overwinning op koploper GOES

Voetbal 792 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft voor een verrassing gezorgd door op het eigen kunstgras GOES de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Aan de hand van invaller Lars Loermans slaagde JVC erin na rust de wedstrijd tegen de koploper te laten kantelen (van 1-2 naar 3-2) in Cuijks voordeel. Het was echter een prachtige streep van Furkan Alakmak die de Cuijkenaren de drie punten bezorgde: 4-3.

In de eerste drie wedstrijden van het seizoen toonde JVC zich telkens wisselvallig. Bij vlagen goed, te vaak nog ondermaats. Zodoende was een goed resultaat nodig om te voorkomen dat al vroeg in het seizoen de ploeg van coach Ferdi Akankan in de achtervolging zou moeten. Hij toonde zich in de aanloop naar het treffen met GOES al zelfverzekerd. "Omdat wij genoeg kwaliteit in huis hebben om ook tegen goede tegenstander een goed resultaat te behalen."
Dat bleek, al liep JVC aanvankelijk achter de feiten aan. De Zeeuwen kwamen vroeg op voorsprong (Daniel Wissel) en creëerden doorlopend kansen, ook na de eveneens vroege gelijkmaker van Jeroen van Schoonhoven (kopbal). Steve Schalkwijk was het dichtste bij een doelpunt voor de gasten, maar hij raakte de lat. JVC verstopte zich echter niet en zag Rik Renirie voor rust nog dicht bij de 2-1 zijn.

Loermans tweemaal trefzeker
In de tweede helft kwam JVC uitstekend voor de dag. Toch was de eerste kans nog voor Wissel, die de bal in kansrijke positie verspeelde. Daarna namen de Cuijkenaren de regie over. De 1-2 van Schalkwijk (die alleen voor Yorrit Kanters geen fout maakte) na een uur spelen kwam eigenlijk onverwachts. JVC gaf echter geen krimp en draaide binnen het kwartier de wedstrijd om. Tweemaal kopte invaller Lars Loermans raak, tweemaal was Renirie de aangever. Kort daarop maakte Erwin Franse echter alweer 3-3. Een puntendeling leek in de maak, totdat Alakmak van afstand uithaalde en op prachtige wijze doelman Brian Meulmeester verschalkte.