De technische staf van JO 15-1.
De technische staf van JO 15-1.

Het viertal van JO 15-1 brandt van ambitie

Voetbal 1.374 keer gelezen

VEGHEL | De setting van het interview is best grappig. In de massageruimte zitten vier heren tegenover de interviewer met de massagebank als tafel. Marco Verberk (leider), Fuat Korkmaz (assistent-trainer) Ymanuel Hurkmans (assistent-trainer) en trainer en hoofdcoach Noimin Imankarijo. Een grote weelde waar soms lagere teams moeten smeken om kader. De revenuen van een selectieteam wat voor elke speler een uitdaging moet zijn om daar te komen.

Door: Peter Kuijpers.

Al een paar seizoenen lang hikte JO 15-1 in de Hoofdklasse tegen promotie aan. Telkens met één puntje verschil of het wéér verliezen van een beslissingswedstrijd voorkwamen dat. Ook het verhaal met een smaakje van het laatste seizoen waar op anderen velden opzienbarende dingen plaatsvonden. Afgelopen week toonde de KNVB haar barmhartigheid en mocht Blauw Geel'38 JO 15-1 als eerste het vacuüm invullen na het wegvallen van één team in de hogere klasse. Alle selectieteams spelen nu op divisieniveau. Het ideale plaatje is bijna een feit.

Kampioenschap
Voor het team en begeleiding een fantastische uitdaging. Je zou verwachten dat trainer Noimin bij het horen van dit bericht boven op tafel zou zijn gesprongen. Toch was zijn eerste reactie relativerend. "Dat was het aanvankelijk ook. Ik had de hele voorbereiding op komend seizoen gericht op deze klasse. We zouden een van de betere zijn of wellicht de beste zijn in deze poule. De kans op een kampioenschap was dus al groot en dat zou fantastisch zijn. Nu zijn we één van de teams en dat is helemaal niet erg, wie weet gaan we verrassen. Ik heb alle teams geanalyseerd, ik ben er niet bang voor. We hebben een goed team die dat kunnen. We moeten niets onderschatten en met een goed gevoel de competitie ingaan."

Leeftijd
Ymanuel zijn verhaal is bekend. Verplicht tot rust en revalidatie met zijn tergende kruisband blessure. "Ik wilde bij Blauw Geel wat gaan doen. Ik heb daarover met Lodewijk gesproken die bracht mij bij Noimin die JO 15-1 ging doen en dat leek me leuk. De leeftijd van die gasten staat me aan en er heerst veel enthousiasme in de groep." Noimin vult aan: "Ymanuel is een knaap met aanzien bij de jeugd. Werd met het eerste kampioen. Ik ben daar hartstikke blij mee." Ymanuel vult aan: "Ik vind het ook hartstikke gaaf. Ik kan het ook niet laten om soms met het positiespelletje mee de doen en dat gaat prima. We trainen met dezelfde vormen als het eerste en dat zijn leuke oefeningen."

Analyseren
Marco is de nestor van de groep en heeft zijn taken: "Ik werk vanuit de achtergrond. Mag wat oefenwedstrijdjes regelen, het materiaal en onderhoud het contact met de ouders. Ik film ook wel eens een wedstrijd zodat de trainers dat kunnen analyseren.'' Noimin is blij met Marco: "Het was het eerste waar ik aan dacht toen Lodewijk me vroeg voor JO 15-1. Een leider en Marco neemt mij veel neventaken uit handen." Inmiddels komt Fuat binnen. De wekker was niet afgegaan luidt zijn verontschuldiging. Fuat: "Ik mag Noimin assisteren op de trainingen en leer daar veel van. Ik heb zelf tot mijn achttiende op niveau gevoetbald, maar een ongeluk met de auto maakte daar een einde aan. Soms nemen Ymanuel en ik de training over als Noimin eerder weg moet in verband met het eerste. Ik merk dan wel dat de groep snel wat speelser wordt." Noimin lacht: "We scoren makkelijk en krijgen er weinig tegen met goede tegenstanders, wat blijkt uit de laatste resultaten. Dat geeft vertrouwen." Het drietal knikt instemmend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant