Een interview met de zeer gewaardeerde Frans Scheepers.
Een interview met de zeer gewaardeerde Frans Scheepers.

Frans Scheepers schakelt versnelling terug

Voetbal 2.060 keer gelezen

VEGHEL | Frans Scheepers is van geboorte Udenaar. Herkenbare patronen zijn sandalen en een aanstekelijke lach. Scherp in zijn observering en gek van het spelletje voetbal. Om die reden vaak toeschouwer bij regio wedstrijden die op zaterdag gespeeld worden. De zondag is ingevuld met het eerste elftal (en tweede elftal) van Blauw Geel'38/Jumbo.

Door Peter Kuijpers

Frans zit als afgevaardigde van het bestuur in de BG-Top. Zijn dagen tikken weg bij de club en hij wordt eind oktober opgevolgd door Jeroen Minneboo. "Zie ik mijn vrouw mij ook weer eens wat vaker", komt er met een brede glimlach uit.
Voor het gesprek zijn we uitgeweken naar de luwte van de staantribune van het Prins Willem Alexander Sportpark. De reden is dat we beiden willen kijken naar de wedstrijd van JO 17-1 dat de leeftijdsgenoten van UNA ontvangt. Zoon Geert is de bevlogen en ambitieuze trainer van JO 17-1 en verklaart in dit geval veel. Frans: "Nee, ik sla geen wedstrijd over van dit team. Een leuk stel met veel eerstejaars en ze doen het prima."

Loodgieter
Er was meer dan voetbal in het leven van Frans met de nadruk op méér. "Ik werk al twintig jaar als hoofd facilitaire dienst op een middelbare school in Eindhoven. Voorheen heb ik een zaak gehad in zonweringen en ben daarvoor ook nog vrachtwagen- en buschauffeur geweest. Eigenlijk ben ik van beroep loodgieter. Het was in de jaren tachtig, maar het ging slecht in de bouw en toen heb ik mijn benodigde rijbewijzen gehaald. Als buschauffeur zijn we met mij achter het stuur nog ooit met de Blauw Geel jeugd naar Oostenrijk geweest. Een geweldige ervaring en wat een lol dat we daar hebben gehad. Dat gaat nooit meer weg uit mijn herinnering", vertelt Frans enthousiast.

Linker knie
Gevoetbald heeft Frans bij UDI'19 maar het fysieke liet hem in de steek. Hij vervolgt: "Ik heb bij UDI'19 in de selecties gevoetbald, maar mijn linker knie liet het afweten. Ben daar driemaal aan geopereerd en bleek al snel dat het beter voor me was om het voetbal vaarwel te zeggen. Daarna in Veghel bij Blauw Geel'38 via mijn zoon in het voetbal binnengekomen. Ik zit nu zeven jaar in het hoofdbestuur waar ik eind deze maand wordt opgevolgd door Jeroen Minneboo. Hij loopt al een half jaar mee dus die is prima ingewerkt. Ik heb overigens ook hier bij Blauw Geel'38 een jaartje of vier in het jeugdbestuur gezeten'', aldus Frans die binnen de Veghelse voetbalvereniging enorm wordt gewaardeerd.

BG-Top
Het leven na Blauw Geel'38 gaat verder en gelukkig maar. "Hoe ik dat exact in ga vullen weet ik nog niet. In ieder geval veel voetbal kijken hier bij Blauw Geel'38, maar zeker ook in de regio. Ik ben gek van het spelletje en dan zonder enige druk daarachter, dat staat me wel aan."
Het eerste team kan niet onbesproken blijven. "Onze trainer Niels is nog wat zoekende. We werden als BG-Top pas laat geïnformeerd dat Alexander Mols er mee ging stoppen en de pech met de blessure van Ymanuel Hurkmans die we dit jaar hadden terug verwacht. Dat waren twee behoorlijk aderlatingen die wie niet zomaar even uit eigen club op kunnen vangen. Er zijn behoorlijk wat spelers uit de selectie vertrokken naar elders. Het waren wel geen basisspelers, maar de prestaties van je team wordt mede bepaald door de bank. Lekker dat we zondag weer eens drie punten pakten. Als de puzzelstukjes in elkaar vallen ben ik er niet bang voor dat het uiteindelijk goed komt. Laat de winst op Hercules een aanzet zijn", besluit Frans terwijl de JO 17-1 verder speelt en uiteindelijk verliest met 0-2 van UNA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant