Een van de weinige keren dat Zaari in de problemen kwam.
Een van de weinige keren dat Zaari in de problemen kwam. Foto Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo met driepunter terug uit Den Haag

Voetbal 917 keer gelezen

DEN HAAG – Blauw Geel'38 won vanmiddag met 0-2 bij HBS in Den Haag. De doelpunten op Craeyenhout vielen beiden in de eerste helft Mustafa Guler opende voor de Veghelaren. Kort daarna stond Hidde van Dijk aan het einde van een door hem opgezette aanval en pofte de bal in het kruis. Van Dijk had een basisplek voor de geblesseerde Danny Verbakel.  Aanvaller Koen van der Zanden viel voor rust al geblesseerd uit en werd vervangen door Yevghenny Marceli.

Niels van Casteren, trainer van Blauw Geel'38 zei het al eerder tegen Kliksport: "We gaan beter spelen en dat gaat punten opleveren let maar op." Geen loze kreet door binnen acht dagen zes punten aan het magere aantal van drie toe te voegen. Van Casteren: "We zijn geen moment in gevaar geweest en HBS heeft geen enkele kans gecreëerd. We waren wel vaak, vooral voor rust, slordig in balbezit. Twee fantastische goals van Mustafa Guler en Hidde van Dijk. Ik ben tevreden, maar dat is wel duidelijk."

Voorsprong
Blauw Geel'38 was onzorgvuldig in balbezit. De Hagenaars bestookte de Veghelse defensie met lange halen maar gevaar leverde het niet op. Uit het niets kwam plots de voorsprong. Na een paar Blauw Geel'38 aanvallen was het na een half uur spelen Mustafa Guler die de bal van grote afstand binnenschoot: 0-1. Kort voor rust werd het zelfs 0-2 door een heerlijke goal van Hidde van Dijk die een basisplek kreeg ten faveure van Danny Verbakel (Geblesseerd). Van Dijk zette een aanval op met Marceli waar hij de bal terugkreeg en snoeihard in het dak roeide: 0-2. Na rust controleerde Blauw Geel'38 de wedstrijd en vergat het een van de vele kansen te verzilveren naar 0-3. Die kansen kreeg ook Rick Polman, zijn vizier stond in vergelijk met vorige week niet op scherp.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Tim Rerimassi, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Güler, Sander Egmond, Rick Polman, Koen van der Zanden (25. Yevghenny Marceli) Hidde van Dijk.