JVC Cuijk won met 1-0 van Quick. (foto: Gerno de Haas)

JVC Cuijk moet diep gaan voor driepunter tegen Quick

Voetbal 533 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk vindt zichzelf na acht wedstrijden terug op een keurige positie in de middenmoot van de Derde Divisie B. Dat heeft de ploeg van trainer Ferdi Akankan te danken aan de derde thuisoverwinning op rij. Hekkensluiter Quick werd moeizaam maar terecht met 1-0 geklopt. Paco Geutjes maakte kort na rust de enige treffer. Het was voor de eerste keer dit seizoen dat JVC de nul hield. "Het was niet mooi, maar wel effectief", lachte Akankan.

Volgens Akankan hadden de weersomstandigheden voor rust veel invloed op het spel. "Er stond veel wind en de zon stond laag. Bovendien speelden zij met een spits en een blok van vijf middenvelders daarachter. Daar hadden we moeite mee, zonder kansen tegen te krijgen." JVC kreeg er eentje: de weer herstelde Stan Broenland kreeg een goede mogelijkheid op 1-0, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden.
De tweede helft had JVC de wind in de rug en een meer directe spelaanpak leidde direct na de thee tot succes. Paco Geutjes kwam vrij voor de Haagse doelman en schoot raak. Akankan: "Daarna gingen zij nog meer de lange bal spelen, waardoor het erg rommelig werd. We kwamen zelf onvoldoende aan voetballen toe, maar grote kansen hebben we niet weggegeven."

Opstelling JVC Cuijk: Royendijk; van Boxtel, Grotenhuis, Booijen, Lejic; Chi (83. Loermans), Broenland, Geutjes; Alakmak (75. Koesni), Schoonhoven, Renirie (66. Van den Heuvel)