FC De Rakt was te sterk voor WHV.

5E: FC De Rakt, Odiliapeel en Keldonk blijven winnen in 'korfbalcompetitie'

Voetbal 942 keer gelezen

UDEN | De vijfde klasse E heeft soms wat weg van een korfbalcompetitie. In de eerste vier speelronden vielen al 156 doelpunten! Ook vandaag boekten de vier koplopers weer een gemakkelijk overwinning. Odiliapeel versloeg Helmond met maar liefst 8-0, maar ook Keldonk en FC De Rakt (beiden 4-1 tegen VOW en WHV) kenden weinig moeite met hun tegenstanders. SPV noteerde overigens dezelfde uitslag tegen Boerdonk.

Odiliapeel hoefde zich niet overdadig in te spannen om hekkensluiter Helmond over de pijnbank te leggen. Nick Waals maakte maar liefst vijf treffers. Doordat ook Luuk van der Pol, Roy van Lankveld en Brian van Dijk doel troffen stond het na 87 minuten spelen 8-0. "Dat de scheidsrechter al drie minuten voor tijd affloot, zegt veel over de status van HVV Helmond en het team denk ik", aldus Odiliapeel-trainer Maarten van Stiphout.
FC De Rakt was met 4-1 te sterk voor WHV. Gino Wijdeven en Patrick Bosman zetten De Rakt op een vroege 2-0 voorsprong. WHV mocht tegenscoren, maar via Robert van Nistelrooij en Bart van Geelkerken (penalty) werd het 4-1 voor de thuisploeg. "Een verdiende overwinning", concludeerde De Rakt-coach Eus Marijnissen.
VCO verloor met 6-0 van Rood Wit'62, de enige ploeg (met 9 uit 4) die de huidige top-4 lijkt te kunnen volgen.

Keldonk was met 4-1 te sterk voor VOW. Verslaggever Peter Kuijpers was aanwezig bij die wedstrijd. Elders op deze website (en in de volgende editie van Stadskrant Veghel) vindt u een uitgebreid (sfeer)verslag.