Tom van den Broek nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening
Tom van den Broek nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening Foto: peter kuijpers
+audio

Tom van den Broek van Keldonk is het chagrijn van VOW

Voetbal 1.408 keer gelezen

KELDONK – Met vier doelpunten drukte Tom van den Broek wel een erg groot stempel op de derby RKVV Keldonk – VOW. De ploeg uit Zijtaart nam door Guus van de Crommert een 0-1 voorsprong en mocht aanvoerder Bart van den Oever een strafschop nemen die hij vervolgens miste. Uit die tegenaanval lag de bal 15 seconden later achter VOW doelman Bram Jonkers. Die klap kwam VOW niet meer te boven en liep Keldonk uit naar een  uiteindelijke 4-1 zege.

Door Peter Kuijpers

Het was lekker druk op De Koulberg een vol en luidruchtig terras en altijd vriendelijke Keldonkse bestuursleden. De wedstrijd begon met één minuut stilte wegens het overlijden van VOW fanatiekste supporter Mari van Berkel. RKVV Keldonk moest al in de warming-up van een speler afscheid nemen. Het leek korte tijd later wel 'Lourdes op locatie' Binnen twintig minuten verdwenen er maar liefst drie spelers naar de kant. Bij Keldonk Marcel van den Tillaart en Rick van Nuland. Van den Tillaart brak vermoedelijk zijn sleutelbeen en gaf zeker 20 minuten oponthoud. De vervangers waren Niels van den Broek en Luuk Cremers. Bij VOW gaf het Paul van de Rijt voor gezien en werd vervangen door Bas van Bakel. Na deze aflevering van Mash werd er ook nog gevoetbald op de Koulberg.

Bart van den Oever haalt de achterlijn

Strafschop
VOW nam in de 13e minuut een 0-1 voorsprong. Uit een vrijetrap van aanvoerder Bart van den Oever kon Guus van de Crommert via een van richting veranderd schot de 0-1 scoren. Na een half uur spelen werd Rik van der Linden gevloerd waarna de bal op elf meter van Leon van de Acker kwam te liggen. Een cruciaal moment want 0-2 zou wel eens beslissend kunnen zijn. Van den Oever schoot echter veel te zacht in en zag gelijk aan vorige week zijn strafschop gestopt. Echter vorige week kon hij in de rebound alsnog scoren nu lukte dat niet. Bijna uit de hervatting werd het aan de andere kant 1-1 door Tom van den Broek die met zijn chocoladebeen zijn eerste van de latere vier treffers zou maken.

Sluwe Vos
Amper begonnen aan de tweede helft werd het 2-1 door Van den Broek  en lukte er bij VOW niets meer. Na de 3-1 van Van den Broek was het over. Trainer Jordy van Boxtel bracht nog good old Bart van de Laar voor aanvoerder Bart van den Oever. De sluwe vos stichtte wel wat verwarring in de Keldonkse zestien maar gescoord werd er niet al was hij er eenmaal heel dichtbij. In de 90e minuut scoorde Van den broek zijn vierde van die middag en liet scheidsrechter Van Ophoven alleen nog aftrappen. Een duidelijke zege waar geen speld tussen te krijgen was.

Peter Kuijpers in gesprek na afloop met Tom van den Broek van RKVV Keldonk die maar liefst vier maar het net trof.